Labākā jaunā Latvijas fotogrāfe – Annemarija Gulbe • IR.lv

Labākā jaunā Latvijas fotogrāfe – Annemarija Gulbe

1
Annemarija Gulbe. Publicitātes foto

Festivāla Rīgas Fotomēnesis ietvaros pirmdien balvu kā labākā jaunā Latvijas fotogrāfe šogad saņēma Annemarija Gulbe, informē pasākuma organizators Arnis Balčus. Balvā viņa ieguva Sony ILCE5100L fotokameru, izdevumu Latvijas fotogrāfija 2018, kā arī savu darbu publikāciju žurnālā FK.

FK Balvu organizē žurnāls Foto Kvartāls un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju.

Darbus vērtēja starptautiska žūrija – mākslas zinātniece un kritiķe Santa Mičule-Hirša, fotogrāfs un fotogrāmatu izdevējs Endrjū Miksis (Andrew Miksys) no Lietuvas/ASV, žurnāla FK galvenais redaktors un festivāla Rīgas Fotomēnesis direktors Arnis Balčus.

Balvas ieguvēja ir Annemarija Gulbe (1997), kura patlaban studē vizuālo komunikāciju Latvijas Mākslas akadēmijā un fotogrāfiju ISSP Skolā. Savās fotogrāfijās viņa vēro mīlestību kā sev nesaprotamu parādību. “Balva izkliedē šaubas un pārliecina, ka kaut kas ir labi izdarīts, ka vajag pilnveidoties un augt, lai turpinātu iesākto,” komentē uzvarētāja.

Annemarija Gulbe uzstājas. Publicitātes foto

Savukārt viens no žūrijas locekļiem Balčus teica, ka “Annemarijas darbi parāda, kā fotogrāfija var tikt izmantota savas paaudzes dokumentācijai, veidojot kritisku pozīciju par identitātes veidošanu un pašreprezentāciju. Turklāt Annemarija FK Balvas finālā ir jau otro reizi, kas liecina par konsekvenci un neatlaidību.”

Skatītāju balsojumā, kas norisinājās portālā Delfi, šoreiz pie pārsteiguma balvām tika divas autores – Lāsma Eriņa un Viktorija Paegle, jo abas bija saņēmušas vienādu punktu skaitu.

FK Balvas uzvarētājs tika izvēlēts no 10 finālistiem, kas šogad bija – Aiga Ozoliņa, Anita Rozentāle, Annemarija Gulbe, Dārta Kalmuka, Gunita Kļava, Henrijs Laķis, Lāsma Eriņa, Marija Luīze Meļķe, Tedis Teodors Murņikovs un Viktorija Paegle.

Komentāri (1)

Sskaisle 15.05.2018. 11.16

jauki un forši, kaut gan neesmu viņas darbus redzējusi , bet man griežas ausīs tie vārdi – labākais jaunais fotogrāfs … viena lieta – jautājums – vai tiešām nav iespējams – vismaz mediju ziņās rakstīt – fotogrāfe?
Un otra lieta – vai nebūtu laiks kļūt polikorektiem un balvu nosaukumus veidot – bez šiem absurdajiem – labākais ….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu