Komikss: "Latvenergo" ražo elektrību, bet reizēm arī kukuļus • IR.lv

Komikss: “Latvenergo” ražo elektrību, bet reizēm arī kukuļus

1
Ernests Kļaviņš

Sešu gadu laikā dārgos Latvenergo iepirkumos atmazgāti miljoni – lielākie pieķertie kukuļi Latvijas vēsturē. Tūlīt apritēs astoņi gadi, kopš noslīpētajā sistēmā iestājās īssavienojums, kad KNAB aizturēja Latvenergo spici. Taču lieta tiesā virzās gausi, bet pirmie spriedumi atgādina absurda teātri.

Šajā krimināllietā bijušais uzņēmuma prezidents Kārlis Miķelsons apsūdzēts par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un kukuļņemšanu lielā apmērā. Arī Miķelsona vietniekam Aigaram Meļko un Latvenergo amatpersonai Ērikam Priedniekam celtas apsūdzības par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kas izraisījusi smagas sekas, sadārdzinot sešus konsultāciju līgumus kopā par 452 0811 eiro, ar Spānijas uzņēmumu noslēgtos līgumus kopā par 24 796 966 eiro un ar Turcijas uzņēmumu noslēgto līgumu par 11 289 222 eiro.

Savukārt biznesa konsultantam Andrejam Livanovičam apsūdzība celta par Miķelsona, Meļko un Priednieka izdarīto dienesta pilnvaru pārsniegšanas atbalstīšanu un kukuļdošanu lielā apmērā bijušajām Latvenergo amatpersonām. Tāpat viņš apsūdzēts par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un tirgošanos ar ietekmi saistībā ar līgumiem, kas noslēgti starp Latvenergo un Šveices, Spānijas un Turcijas uzņēmumiem.

11. maijā kārtējo reizi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atkal bija spiesta pārcelt Latvenergo pamata lietas skatīšanu, jo viena no apsūdzētajiem Jevgēnija Levina advokāte Alla Ignatjeva neieradās uz tiesu. Arī iepriekšējā tiesas sēde tika pārcelta, jo uz to neieradās apsūdzētais ekonomists Andris Deniņš, kurš tajā dienā atradās savas sievas bērēs.

Nākamā tiesas sēde nozīmēta 30.maijā.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (1)

QAnon 14.05.2018. 11.49

Par Savicka pasūtīto, Vienotības uzbliezto TECII 2.kārtu, tās obšķakā bija vismaz kādiem 20 – 30 miljoniem jāienāk, jeb čeka savus pakalpiņus var tā šūpot uz sava daikta, ka neuzskata par vajadzību pat tik niecīgu stipendiju izmaksāt. No tikai pagājušā gadā patērētājiem nolaupītiem 290 miljoniem par OIK, arī summai jābūt pamatīgai.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu