Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Satversmes tiesā iesniedza pieteikumu par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) regulējuma neatbilstību Satversmei. Prokuratūra izvērtēja Elektroenerģijas tirgus likuma normu atbilstību Satversmei un lūdza atzīt par Satversmei neatbilstošu likumā noteikto pienākumu — publiskā tirgotāja izmaksas segt visiem Latvijas elektroenerģijas galalietotājiem.

No 1. jūlija elektroenerģijas kopējās obligātā iepirkuma un jaudas komponentes vidējā vērtība saruks no 25,79 eiro par megavatstundu līdz 22,68 eiro par megavatstundu, lēma valdība. Ja šis darījums negatīvi ietekmēs nākamo gadu fiskālo telpu, tajā tiks palielināta dividenžu iemaksa no Latvenergo.

Par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts amatpersonas deklarācijā apsūdzētā Valsts vides dienesta ģenerāldirektore Inga Koļegova pagājušajā nedēļā atgriezusies darbā pēc divu mēnešu slimošanas. Pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas domām, apsūdzība neskar viņas amata pienākumu izpildi.

Pasaules Bankas izglītības eksperti pirmdien sniedza ieteikumus Latvijas augstākās izglītības uzlabošanai. Eksperti ieteica apmaksāt zinātnieku un lektoru laiku pētniecībā, padarīt atklātus doktorantūras un pēcdoktorantūras procesus, kā arī augstskolām sadarboties, lai novērstu programmu dublēšanos. Eksperti arī ieteica veidot nacionālo karjeras ietvaru un augstskolās piesaistīt jaunos ārzemju zinātniekus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu