Gudrie brāļi • IR.lv

Gudrie brāļi

1
Ansis Gustavs (pa kreisi) un Edgars Andersoni. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency
Ieva Alberte

Ansis Gustavs (12) un Edgars (10) Andersoni ir pierādījums, ka arī skolēni no Pampāļu pamatskolas var būt konkurētspējīgi. Nesen brāļi uzrādīja izcilus rezultātus algoritmiskās domāšanas konkursā un matemātikā valsts mērogā

Brāļu Andersonu dzīves grafiks ir spraigs. Divos pēcpusdienā beidzas stundas skolā, un tad ir laiks intervijai. Pēc tam Ansim jādodas uz mūzikas skolu Saldū, kas ir ap 30 kilometru no mājām. Tās atrodas Saldus novada Zaņas Kaudzītēs. Ap to riņķo lieli traktori, jo sākusies graudu sēja.

Brāļu tētis Andris Andersons ir graudkopis, kā pats saka, ne no tiem lielajiem. Viņa saimniecībā ir ap 300 hektāru, un to kūrē kopā ar sievu Valdu. Abu lielākais projekts ir divi dēli: Ansis Gustavs un Edgars. Gada sākumā viņi uzrādīja izcilus rezultātus, savā vecuma grupā uzvarot ziemeļvalstu IT kompānijas Visma rīkotajā loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursā Bebr[a]s. Kā laukos var izaugt tādi gudrinieki?

Katram savs

Puikas ir apmulsuši no žurnālistes un fotogrāfa. Runīgāks ir Edgars, kurš ir divus gadus jaunāks par brāli. Viņam kājās ir zeķes, kurām uz pēdas rakstīts Wednesday, tātad trešdiena. Saku Edgaram, ka angļu valodu viņš tiešām māk, jo mūsu tikšanās ir trešdienā. «Jā, un es tiešām velku pa dienām. Sākumā lasīju nosaukumus, bet nu jau esmu sapratis, kurā krāsā ir katra diena, tāpēc uz nosaukumu vairs nevajag skatīties,» viņš pastāsta.

Nav šaubu, ka Edgars ir kārtīgs čalis. Mamma piekrīt. Lielais brālis esot vairāk pa gaisu. «Toties talantīgs,» piebilst tētis. «Katram ir savs,» — tā mamma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu