5 interesanti koncerti maijā • IR.lv

5 interesanti koncerti maijā

Grieķu un austrāliešu duets Xylouris White. Publicitātes foto
Dāvis Eņģelis, speciāli Ir

3. maijā Lielajā ģildē pianists Vestards Šimkus, LNSO, diriģents Karels Marks Šišons

Maija muzikālo notikumu sarakstā trīs sezonas noslēguma koncerti. Pirmais — Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, pie kura viesosies Karels Marks Šišons un Vestards Šimkus, tātad klausītāju pārbaudīta, koncertos labi norūdīta vērtība.

Par programmu ir vērts teikt dažus vārdus. Andra Dzenīša Langsam ir viens no iespaidīgākajiem simfoniskajiem darbiem, kāds pēdējos gados dzirdēts. Tas izceļas ar laikā sastingušu, telpisku gleznainumu.

Vestards Šimkus būs solists Debisī Fantāzijā klavierēm un orķestrim, vēl koncertā skanēs Riharda Štrausa muzikālās poēmas — dramatiski kvēlā Nāve un apskaidrība un Dona Žuana simfoniskā ģīmetne.

5. maijā Teātra namā Jūras vārti Xylouris White, koncertcikls Ma

Xylouris White ir enerģisks un neparedzams duets, kurā austrāliešu bundzinieks Džims Vaits un grieķu lautists, dziedonis Jorgoss Ksiluris veido uzlādējošus, tradīcijās un abpusējā improvizācijā sakņotus muzikālos lidojumus — viņu mūzikai, kā paši atzīst, piemīt bērnišķīgs rotaļīgums, bet vienlaikus arī nobriedis pamatīgums un dažbrīd trausls, dažbrīd mežonīgs vaibsts.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu