TESTS: Pārbaudi savas Satversmes zināšanas! • IR.lv

TESTS: Pārbaudi savas Satversmes zināšanas!

Publicitātes foto

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas Republikas Satversmi!

Tests pieejams interneta vietnē iepazistisatversmi.lv, savukārt ar iegūto rezultātu iespējams dalīties sociālajos tīklos.

1. maijā Latvijā tiek atzīmēta Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas 98. gadadiena, un tieši šis datums uzskatāms par nozīmīgu pagrieziena punktu brīvas Latvijas valsts attīstībā un demokrātijas nostiprināšanā. Satversme ir Latvijas pamatlikums, kas nosaka ne tikai mūsu valsts pārvaldes sistēmu, bet arī iedzīvotāju tiesības, brīvības un pienākumus.

Latvija var lepoties ar vienu no vecākajām spēkā esošajām konstitūcijām Eiropā. Satversme ir godam izturējusi laika pārbaudi un, lai arī vairākkārt dažādu politisko režīmu iespaidā atcelta, tā vienmēr ir bijusi līdzās Latvijas tautai, dodot pamatu ticēt un cīnīties par savas valsts neatkarību. Tomēr cik daudz Latvijas iedzīvotāji patiesībā zina par Satversmi, kas nosaka Latvijas valsts pamatvērtības un mūsu tiesības dzīvot brīvā un neatkarīgā valstī?

Satversmes testu meklē interneta vietnē www.iepazistisatversmi.lv līdz maija beigām. Noskaidro, cik daudz Tu zini par savas valsts pamatlikumu, dalies ar rezultātu, ierakstiem pievienojot tēmturus #brīvība un #LV100.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu