Brīvdabas muzeja direktori, visticamāk, atbrīvos no darba • IR.lv

Brīvdabas muzeja direktori, visticamāk, atbrīvos no darba

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Foto: Ieva Makare, LETA
Akreditācijas komisija negatīvi novērtējusi Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja direktores Ilzes Millersones darbu, un viņa savu amatu, visticamāk, zaudēs, trešdien vēstīja LNT rīta ziņu raidījums “900 sekundes”.
“Komisijas vērtējums ir zināms, tas ir negatīvs. Visdrīzāk, direktorei tiks uzteikts darbs,” raidījumam neslēpa Kultūras ministrijas (KM) pārstāvis Jānis Garjāns. Pagaidām Millersone darbu nav zaudējusi, jo nākamajā dienā pēc vērtējuma saņemšanas saslima un slimo jau gandrīz četrus mēnešus. Direktores darba vērtēšanas procesu varēs pabeigt tikai tad, kad viņa atgriezīsies darbā.
Jau ziņots, ka vairāk nekā gadu Brīvdabas muzejam nebija iespējams atjaunot akreditāciju, jo aptuveni 3000 muzeja eksponātu bija bez inventarizācijas numura un vairāk nekā 1000 vēl pērn tika uzskatīti par pazudušiem.
Patlaban muzejam ir izdevies atrast vairākus simtus pazudušo eksponātu, un marta beigās tas beidzot saņēma akreditāciju. Līdz ar to novērstas bažas par tā tālāko pastāvēšanu. Tomēr akreditācijas komisija muzejam norādījusi uz trūkumiem, kuri vēl jānovērš. “Muzejam ir vesela virkne ieteikumu turpmākās darbības pilnveidošanai. Domājot par tiem cēloņiem, kāpēc kāda muzeja darbībā ir vai nav problēmas, tas jau nerodas pats no sevis,” saka KM pārstāvis Garjāns.
Muzeja fondos vēl turpinās vērienīga revīzija. “Būtībā šobrīd muzejs lielā mērā atbild par pagājušo paaudžu grēkiem. Mēs darbojamies ar dažādiem dokumentiem, ar iztrūkumiem, kas ir radušies 50 gados. Šobrīd muzejs nodarbojas ar milzīgu sakārtošanas darbu un pilnveidi,” stāsta Brīvdabas muzeja pārstāve Harita Maniņa. Kopumā Brīvdabas muzejā nepieciešams identificēt apmēram 150 000 priekšmetu.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu