ASV un Lielbritānija vaino Krieviju plašā hakeru uzbrukumā • IR.lv

ASV un Lielbritānija vaino Krieviju plašā hakeru uzbrukumā

4
Ilustratīvs foto: Edijs Pālens, LETA

Lielbritānija un ASV pirmdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā brīdināja par “ļaunprātīgām kiberaktivitātēm” no Krievijas puses. Brīdinājumu publicējis Lielbritānijas Nacionālās kiberdrošības centrs, ASV Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) un ASV Iekšzemes drošības ministrija.

“Ļaunprātīgās kiberaktivitātes mērķi galvenokārt ir valdības un privātā sektora organizācijas, būtiskās infrastruktūras nodrošinātāji un interneta pakalpojumu sniedzēji, kas atbalsta šos sektorus,” norādīts paziņojumā.

Kiberuzbrukuma iespējamie mērķi bijuši “miljoniem” iekārtu, kas nodrošina interneta savienojumu – rūteri, komutatori un “ugunsmūri”. Paziņojumā teikts, ka hakeri vēlējās nozagt “intelektuālo īpašumu” un iegūt pastāvīgu piekļuvi savu upuru tīklam. Paziņojumā arī uzskaitītas metodes, kuras izmantojuši Krievijas hakeri, lai sasniegtu savus mērķus.

Kā teica Baltā nama pārstāvis, kas atbildīgs par kiberdrošību, Robs Džoiss, ASV “ar lielu pārliecību” var apgalvot, ka aiz šiem uzbrukumiem stāv Krievija.

Komentāri (4)

vitalisvita 17.04.2018. 14.20

Vairāk gan jādomā, ka tik plaša hakeru dezinformējošā darbība vien liecina par interneta izmantošanas nedrošību, – neatkarīgi no kādas valsts politiskās dabas un “ļaunprātīgām kiberaktivitātēm”.
Un tāpēc arī mēs “vientiesīgie lettiņi” pakļaut savas Saeimas vēlēšanas internetam nedrīkstam! Vēlēšanu biļetenu pārskaitīšana visos vēlēšanu iecirkņos, kā arī to pārbaude CVK, ir jāorganizē visām partijām, kuras vien to vēlās un var izdarīt!

+4
0
Atbildēt

2

    QAnon > vitalisvita 17.04.2018. 15.06

    Ir jāatļauj vēlēt, izmantojot internetbanku, lai katrs varētu pārbaudīt, vai Cimdars nav nozadzis viņa balsi par labu prokremliskiem izdzimteņiem. Ne jau katram ir būtiski, lai viņa izvēle tiktu saglabāta slepenībā.
    Par hakeru uzbrukumu, ko tur vainot? Ienaidnieks rīkojas kara laika apstākļos un tas bija jāapzinās uzreiz pēc Krievijas FSB sarīkotās vērienīgās 9/11 kaujas operācijas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > vitalisvita 17.04.2018. 15.16

    Tu mani pārsteidz. Kārtējo reizi. Un par ko tad tik čakli gatavojies balsot?
    Par saviem mazajiem naciķīšiem?
    Ja par Rīgu vien dzīvojies un nezini, kas uz zemēm notiek – reku –

    kā saka – tautiešu sastrādātais – kā uz rokas.
    Nu ko tev putins un kremlis vēl atņems, ka pašu bāleliņi nav jau nozaguši?
    Kas jauns bija, ka Āgenskalna klīnika piedāvā pirms un pēc mediķa vizītēm tikšanos ar eņģeļu starpnieci – ekstrasensi …. klau – nu kur tālāk ? tikai dziļākā absurdā – tikai …
    nu un briti ? amerikāņi? ar savu facebook biznesu? tagad grib uzmanību no tā novērst mani atkal uz putinu rīdot ?

    https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/16.04.2018-pasvaldiba-taupa-uz-bibliotekas-apmekletaju-rekina.id128410/

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    QAnon > Dusma 17.04.2018. 15.29

    Kā rāda mūsu bēdīgā pieredze ar LM un Citadeli, kremlim nekas mums nav jāatņem, tam visu uzdāvina tavējie morālie kropļi, čekas kājslauķi un fekāliju stumdītāji.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu