Strīķe Nacionālo apvienību vaino "troļļu fermas" izveidošanā • IR.lv

Strīķe Nacionālo apvienību vaino “troļļu fermas” izveidošanā

74
Bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietniece Juta Strīķe. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pret Jauno konservatīvo partiju (JKP) sociālajos tīklos jau esot izvērsta priekšvēlēšanu antikampaņa, kurā iesaistīta Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (VL-TB/LNNK) izveidota tā dēvētā troļļu ferma. Ar tādiem Nacionālajai apvienībai veltītiem pārmetumiem klajā nākusi JKP līdere, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietniece Juta Strīķe, svētdien vēstīja raidījums “LNT Ziņu TOP 10”.

“Sociālajos tīklos izskatās, ka līdzīgi kā “Saskaņa” arī Nacionālā apvienība ir izveidojusi tā saucamo troļļu fermu. Veselu tīklu ar profiliem, kuri izplata dažādas ķengas un apmelojošu informāciju. Es ceru, ka viņi nāks pie prāta un neizmantos šīs prokremliskās metodes politiskajā cīņā,” raidījumam sacīja Strīķe. Tikmēr Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars pauž neizpratni par šādiem Strīķes izteikumiem. “Es nezinu, kas ir JKP troļļi. […] Man nav troļļi, tā ir viņu aktualitāte.”

Lai ievēlētu nākamo Saeimu, pilsoņi pie vēlēšanu runām dosies jau pēc pusgada. To, ka priekšvēlēšanu kampaņā, kas daļēji jau sākusies, tiks izmantoti arī netīri paņēmieni raidījumam prognozē paši politiķi.

Viena no jaunajām partijām, kam gan konkurējošo partiju politiķi, gan sociologi prognozē iekļūšanu nākamajā Saeimā, ir JKP. Politiskais spēks kā savu vēlēšanu tēmu numur viens izvirzījis cīņu pret korupciju. JKP premjera kandidāts būs Rīgas domes deputāts Jānis Bordāns. Vēlēšanās kandidēs arī Strīķe un cits bijušais korupcijas apkarotājs Juris Jurašs. Partijas izveidotājs Bordāns agrāk bija saistīts ar Nacionālo apvienību, tāpēc izskan prognoze, ka daļa no tradicionālajiem VL-TB/LNNK vēlētājiem šoreiz dos priekšroku JKP, kā tas notika Rīgas domes vēlēšanās.

Tikmēr NA par sarakstu līderiem un premjera amata kandidātiem vēl lemj, bet lielus pārsteigumus nesola. Par spīti pieaugošajai konkurencei un pieticīgajiem rezultātiem Rīgas domes vēlēšanās partijas vadītājs Dzintars pauž pārliecību, ka politiskajam spēkam izdosies palielināt pārstāvniecību Saeimā. „Mums tādā ziņā ir ļoti vienkārši, ka mums nav jāmeklē jauna identitāte uz katrām Saeimas vēlēšanām,” sacīja Dzintars.

Lai gan reitingu līderis ir krievvalodīgā elektorāta atbalstītā “Saskaņa”, partija piedzīvo grūtus laikus, jo visas lielākās partijas paziņojušas, ka kopā ar “Saskaņu” valdību neveidos nekad. Tāpat pret “Saskaņu” aktīvi pozicionējas Tatjanas Ždanokas Latvijas Krievu savienība. „Mēs neejam uz ielām, mēs nekūdām cilvēkus, jo sabiedrība jau tā ir dusmīga par daudzām lietām. Sabiedrībā dusmu līmenis ir liels,” uzskata “Saskaņas” priekšsēdētāja vietnieks Jānis Urbanovičs.

Uzvarēt visus, ieskaitot “Saskaņu”, šajās vēlēšanās gatavojas pagaidām otrais populārākās politiskais spēks – premjera Māra Kučisnka pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). ZZS pagaidām ir vienīgā partija, kas jau nosaukusi savus pirmos numurus visos piecos vēlēšanu apgabalos. Tie būs premjers Kučinskis, kā arī Gundars Daudze, Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs un Dana Reizniece-Ozola. Premjera amatam politiskais spēks vairs nevirzīs Aivaru Lembergu. Vienlaikus Zaļās partijas kongresā jau izskanēja bažas, ka jaunie politiskie spēki varētu būt tik ļoti noskaņoti pret ZZS, ka nākamo valdību izveidot būs sarežģīti.

Tikmēr jauno spēku nišā grūtības piedzīvo partija “Kustība Par”. Tā nolēmusi vēlēšanās veidot kopīgu apvienību ar partiju “Latvijas Attīstībai”, kas politikā ir jau kādu laiku. “Kustības Par” dibināšanai savulaik bija pievērsta pastiprināta uzmanība, jo tai pievienojās arī vairāki Saeimas deputāti, kuri bija atšķēlušies no “Vienotības”. Taču tagad deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Aleksejs Loskutovs un Andris Judins izstājušies no “Par”, lai varētu turpināt darboties “Vienotības” frakcijā.

Čigāne, Loskutovs, Dālderis un Judins atpakaļ “Vienotība” nestāsies, taču vēlēšanu sarakstos viņiem vieta vārētu atrasties, ja paši deputāti izteiks šādu vēlmi, saka “Vienotības” frakcijas vadītājs Hosams Abu Meri. „Dzīvē tā notiek – ka cilvēks šķiras ar savu sievu, un atkal apprecas un atkal dzīvo laimīgi un veiksmīgi.” Tāpat kā iepriekšējās vēlēšanās “Vienotība” startēs kopā ar četrām vai piecām reģionu partijām. Par vēlēšanu sarakstu līderiem vēl notiek diskusijas, taču pārsteigumu nebūs, jo kandidēs tie paši politiķi, kuri Saeimā, valdībā un pašvaldībās darbojas jau pašlaik.

Pie partijas identitātes maiņas strādā Artusa Kaimiņa savulaik dibinātā „KPVLV”. Tajā nesen kā iecelti divi līdzpriekšsēdētāji, lai demonstrētu, ka “KPVLV” nav viena cilvēka partija. Par saviem tālākajiem plāniem politikā vēl nav paziņojusi partijas “No sirds Latvijai” līdere Inguna Sudraba, kuras vadītā politiskā spēka frakcija Saeimā izšķīda. Ne tās vieglākās dienas pienākušas arī Latvijas Reģionu apvienībai, kas cīnās ar atpazīstamu līderu deficītu.

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī.

Komentāri (74)

zanE. 08.04.2018. 21.54

…nebūtu nekāds pārsteigums, ka Strīķei ir taisnība….līdz šim NA galvenais ienaidnieks un konkurents, ko mērķtiecīgi centās apkarot, bija Vienotība….ne Saskaņu, ne zaļzemniekus, bet tieši Vienotību….tagad bīstami NA iesildītās vietas apdraud JKP, tāpēc jau krietnu laiku soc.tīklos pret JKP nomelnošanas kampaņu izvērš gan paši NA partijnieki, gan viņu atbalstītāji….tuvojoties vēlēšanām, pilnīgi iespējams, ka tādas kampaņas no NAšistu puses tikai pieaugs…

+17
-1
Atbildēt

4

    QAnon > zanE 09.04.2018. 02.00

    Čekistu publiski piesmietais morālais kroplis, bankrots Dombrovskis, izrēķinājās ar Grendes kundzi, kolorado lentenis, taukmūlis Straujuma, ar Cilinska kungu, čekas ņedobitoks, Štokenbergs, apmeloja Dzintara kungu. Vienotības kremļjaģas par saviem tuvākiem domubiedriem izvēlējās pēdējās padibenes, ZRP saskaņiešus. Katrs no jums, neliešiem ir atbildīgs par Putina kuces, Zatlera, definēto “mazo fašistu valsteli” un latviešu grūtnieču dedzinātāja, Vasjkas Kononova, pasludināšanu par upuri. Ko tad tu, darba nespējīgā senākās profesijas veterāne, gaidīji?
    Protams, JKP nav nekāda “konservatīvā”, bet tāda pat latviešus nīstoša prokremliskā liberastu varza, kā Vienotība.
    Es paļaujos, ka jau visā drīzumā atjaunotās Latvijas Politiskā policija noskaidros visu par krievu militārista meitas, Potapovas, uzdevumiem ienaidnieka aizmugurē, Latvijā un par noziegumiem pret latviešu valsti tiks atjaunots nāvessods.

    0
    -10
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > altinyildiz 09.04.2018. 08.09

    Kā troļļus piemin, tā ģenerālis klāt.

    +7
    -1
    Atbildēt

    1

    QAnon > J.Biotops 09.04.2018. 10.40

    Atkal saēdies koprofāga, dzēris49, ceptās pankūkas? Nedomā, ka ASV spēriens par Krievijas mīksto pavēderi, mūsu prokremlisko šļuru, beigsies tikai ar ABLV, Rietumu bankas un Rimševiča nedienām. Čekistu piesmietais morālais kroplis, Dombrovskis, nolādēs ne tikai to dienu, kad pirmo reizi paņēma rokā čekista daiktu, bet arī kad māte to laida pasaulē.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > zanE 09.04.2018. 17.09

    Zanei V troļļu atbalsts:):))

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > zanE 09.04.2018. 07.40

    Zane, kāpēc “labēji centriskā”, eiropeiskā, liberālā partija Vienotība savās rindās uzņēma bijušo “taukmūli” prokrievisko sociķi pabriku un viņa domubiedru Štokiju?

    +2
    -6
    Atbildēt

    1

    tonijs > andrejs 09.04.2018. 14.25

    Kāpēc uzdodot jautājumu, cilvēki uzreiz ir jāapkarina ar melīgām un nievājošām birkām? Tas neliecina, ka jautājuma uzdevējs gribētu saņemt atbildi- tātad trollis.

    +2
    0
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > tonijs 09.04.2018. 15.49

    Strīķe Nacionālo apvienību vaino “troļļu fermas” izveidošanā,tātad pati trollene.

    0
    -2
    Atbildēt

    1

    tonijs > Vahamurka 09.04.2018. 16.18

    Bet tie nav meli, tā ir patiesība, kam tu pats esi vislabākais pierādījums.

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    Vahamurka > tonijs 09.04.2018. 16.23

    Un kam tu esi pierādījums?

    +1
    -1
    Atbildēt

    1

    tonijs > Vahamurka 11.04.2018. 23.55

    Tam, ka meli un troļļošana neiet cauri, ja cilvēkam galvā ir smadzenes nevis zāģu skaidas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    tonijs > zanE 08.04.2018. 22.01

    Šajā portālā šie troļļi ir sen zināmi. Drīz paši pieteiksies.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Antons 09.04.2018. 06.36

Tas jau nebūtu nekāds pārsteigums, NA no Krievijas ņem piemēru ne pirmo reizi, ņemsim kaut vai to ksenofobisko un tumsonīgo “tikumības” likumu, ko MA kopā ar SC pilnībā nokopēja no Krievijas Domes att. likuma.
Mentalitāte un vērtības NA un tiem Krievijas deputātiem jau neatšķiras, t’\apat liekulības pakāpe, atšķiras tikai valoda.
Un JKP NA uzskata par savu tuvāko konkurentu.
Kaut, es NA vietā sevišķi nesatrauktos, Latvijā pietiekami daudz nedomājošu indivīdu, kas uzķersies uz šo polibiznesmeņu patriotisko makšķeri, lai balsotu par JKP, jābūt nedaudz gudrākam par NA elektorāta vidējo līmeni.

+10
-4
Atbildēt

3

    QAnon > Antons 09.04.2018. 10.32

    Vienotības un kremļa valdošās partijas tikumu kopība
    https://www.youtube.com/watch?v=ZWPgJs4j0rw
    Par pederastiem Putinam pietuvoto vidū
    https://www.youtube.com/watch?v=qcQ0g7ggcck

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Jānis Lakijs > Antons 09.04.2018. 08.44

    “Visi Latvijas pilsoņi kopā veido Latvijas tautu jeb politisko nāciju, un ir jātiecas uz to, lai ikkatrs būtu Latvijas patriots. Tie pilsoņi, kas etniski nepieder latviešiem, tradicionāli Latvijā tiek uzskatīti par mazākumtautību pārstāvjiem, un mazākumtautības vēsturiski vienmēr tikušas atbalstītas. Taču neviena mazākumtautība nevar būt privileģētāka par citām, tāpat kā neviena mazākumtautības valoda nedrīkst būt privileģētāka par pārējām.”

    +2
    -5
    Atbildēt

    1

    Antons > Jānis Lakijs 09.04.2018. 15.26

    Nevajag dzīvot pasakā.
    Jebkura valsts spiesta rēķināties ar “mazākumtautību”, ja tā satāda ap 40% no visiem pilsoņiem.

    +2
    -4
    Atbildēt

    1

    Jānis Lakijs > Antons 09.04.2018. 15.39

    Savas pretenzijas, “Anton”, šajā jautājumā vari iesniegt Bordāna, Strīķes un Juraša Jaunajai Konservatīvajai Partijai. Citātiņš par to, ka “neviena mazākumtautības valoda nedrīkst būt privileģētāka par pārējām”, ir no viņu partijas vēlētāju makšķerēšanas lapas :D
    https://konservativie.lv/vertibas/

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > Antons 09.04.2018. 07.03

    …lai balsotu par JKP, jābūt nedaudz gudrākam par NA elektorāta vidējo līmeni…..+++NA un JKP politiķiem būtu jābūt gudrākiem “par vidējo līmeni”, lai saprastu, ka, ja ir vēlēšanās izveidot ietekmīgu uz konservatīvām vērtībām orientētu partiju, tad uz šīm vēlēšanām ir jāiet ar vienotu sarakstu. Pretējā gadījumā konservatīvi noskaņotam vēlētājam nāksies balsot, vadoties no partijas pirmsvēlēšanu reitinga rādītājiem.

    +4
    -3
    Atbildēt

    1

    QAnon > rinķī apkārt 09.04.2018. 10.58

    Kādas konservatīvās vērtības LC komunistu cūku un čekas sodomītu izauklētam kurmim Bordānam, krievu militārista, GRUšņika meitai, Aņkai Potapovai un kontrabandistu jumtam, bargās krievenes vīrelim, Jurašam? Tiks pie siles, turpinās Vienotības pederastijas – pedofīlijas lobiju, negausīgo zagšanu, UA dalīšanu krievu bandītiem un čekistiem. Vienalga, nedod Dievs, nākamā Saeimā būs teikšana Vienotībai vai JKP, pāreja uz izglītību valsts valodā un čekas maisu atvēršana tiks nolikta vistālākā plauktā un no ietekmīgākām silēm turpinās rīt Rinkēvičs un Kozlovskis.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

J.Biotops 09.04.2018. 08.02

Kliedzošais virsraksts pamudināja apraudzīt JKP mājas lapu – ko tad šie īsti pa jaunam konservēs.
Nekā tāda, ko varētu uzskatīt par politiska partijas principiem un/vai programmu, neatradu. Tukšs nosaukums, tikpat tukšas frāzes, pie tam juceklīgas. Parasta brigāde – mēs būsim labie, runāsim, kā tautai patīk, darīsim, kā sanāks (ja vispār sanāks).
Tādā ziņā ne labāka, ne sliktāka par citām politbrigādēm un nepavisam jau nu par NA. Varētu pat apdomāt, nebijušas brigādes galvgalī tādas zvaigznes, kā Strīķe ar Jurašu. Tas pārvelk treknu krustu, nekādus hipotētiskus lāpnešu troļļus nemaz nevajag.

+10
-6
Atbildēt

3

    Vahamurka > J.Biotops 09.04.2018. 11.34

    Vot vot,stājies vien dusmas troļļu brigādē iekšā.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    kolpants > J.Biotops 09.04.2018. 10.00

    у них есть реальный шанс повторить как успех, так и падение партии Затлера.
    На волне протеста и медийных персон наберут голоса, получат места в Сейме-и вот тогда и начнется самое интересное..
    Будут ли у них спонсоры, которые начнут требовать отработку вложений…
    Начнутся ли внутренние трения, когда начнется дележка постов в комиссиях и т.д.?

    Ну и конечно, они же не должны быть наивными идиотами и должны понимать, что против их локомотивов и конкуренты и просто журналисты будут искать интересные факты, компромат и т.д.

    И это действительно будет (и уже выглядит) выглядеть несерьезно-все эти возмущения “как они смеют что-то против нас искать, они не имеют право, верьте нам на слово, мы супер!”

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Sskaisle > J.Biotops 09.04.2018. 11.31

    nejaucies Biotop – tagad mēs purinam NA , tādi patrioti kā es Sabas ķēniņiene vai Tu Zālamans – un Tev sava pozīcija ir skaidri jānorāda , nevis te jāmētā cilpas, kā bēgošam zaķim 1

    +5
    -6
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu