Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Trīs Baltijas valstu prezidenti šonedēļ tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu Vašingtonā. Samitā iezīmēja turpmāko Baltijas valstu un ASV sadarbību, it īpaši drošības un aizsardzības jomā, kā arī sadarbību ekonomikā, enerģētikā, izglītībā un citās jomās. Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalījās ASV un trīs Baltijas valstu biznesa forumā, kā arī apmeklēja Sanfrancisko un Silīcija ieleju.

Valdība otrdien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā, kas paredz, ka skolas gaitas bērniem jāsāk no sešu gadu vecuma. Reformas jāievieš pēc gada — 2019. gada 1. septembrī. Panākts kompromiss, ka sešgadnieki pirmajā klasē varēs sākt iet gan skolā, gan arī bērnudārzā, tā atsakoties no domas ieviest pārejas periodu.

Lai arī bija iecerēts, ka Ministru kabinets 3. aprīlī varētu skatīt jautājumu par čaulas uzņēmumu ierobežošanu, tas tomēr atlikts uz nedēļu, jo nepieciešams iestrādāt stingrākas prasības, teica finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma grozījumu likumprojektu plānots papildināt ar iniciatīvu izveidot sadarbības platformu starp bankām un tiesībsargājošajām institūcijām.

Valsts prezidents svētdien izsludināja grozījumus Izglītības likumā un Vispārējās izglītības likumā. Tie paredz pakāpenisku pāreju uz vispārējās vidējās izglītības ieguvi tikai valsts valodā. Pārejas process noslēgsies 2021./2022. mācību gadā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu