Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Foto — AFP/LETA

ASV sestdien notika jauniešu sāktā protesta akcija Gājiens mūsu dzīvības atbalstam. Šīs akcijas mērķis ir pieprasīt no Savienoto Valstu likumdevējiem stingrākus ieroču kontroles noteikumus. Protesta akcijā Vašingtonā un daudzās citās pilsētās pulcējās simtiem tūkstošu cilvēku.

Ugunsgrēkā svētdien Sibīrijas pilsētas Kemerovas tirdzniecības centrā gāja bojā vismaz 64 cilvēki, viņu vidū ir vismaz 41 bērns. Vēl 11 personas ir bez vēsts pazudušas. Ugunsgrēks skāra ap 1600 kvadrātmetru. Tā dzēšana prasīja septiņas stundas. Nedēļas sākumā vēl nebija skaidrības, kāpēc sākās ugunsgrēks. Otrdien tūkstošiem Kemerovas iedzīvotāju pulcējās stihiskā mītiņā un pieprasīja gubernatora un amatpersonu atkāpšanos no amata, tajā skaitā prezidenta Vladimira Putina demisiju. Viņi prasīja arī vairāk informācijas par bojāgājušajiem, jo ir aizdomas par lielāku mirušo skaitu. Putins notikušo nosauca par noziedzīgu nolaidību un sēru dienu valstī izsludināja 28. martā.

ASV paziņoja, ka Eiropas Savienības, Argentīnas, Austrālijas, Brazīlijas, Dienvidkorejas, Kanādas un Meksikas produkcijai uz laiku nepiemēros jaunos importa tarifus — 25% tēraudam un 10% alumīnijam. Savukārt Ķīnas precēm prezidents Donalds Tramps piemēros tarifus apmēram 50 miljardu dolāru (40 miljardi eiro) vērtībā.

Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns pirmdien ieradies vizītē Ķīnā. Tā ir pirmā Ziemeļkorejas līdera vizīte ārpus valsts kopš 2011. gada.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu