Puiši maina spēles noteikumus • IR.lv

Puiši maina spēles noteikumus

Gamechanger Audio komanda: Niks Brensons (no kreisās), Kristaps Meļķis, Kristaps Kļava, Mārtiņš Meļķis, Fricis Kalvelis, Matīss Tazāns, Didzis Dubovskis un Iļja Krūmiņš. Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency
Krista Dzidzēviča, speciāli Ir

Zili zibeņi aparāta lodziņā, temperamentīgi ģitāras rēcieni un sauklis «Šis ir augstsprieguma rokenrols»! Tā sevi piesaka Plasma Pedal — Pārdaugavā radīts skaņas pārveidotājs, ko vietnē Indiegogo nopirkuši jau simtiem klientu visā pasaulē. Arī tādas slavenības kā Trents Reznors no Nine Inch Nails

Pirmajās trijās minūtēs un 45 sekundēs viņu kontā jau bija 30 000 dolāru un mēnesi ilgās kampaņas mērķis — izpildīts! Kāds austrāliešu puisis, kurš speciāli cēlies naktī, lai būtu starp pirmajiem pircējiem, nokavēja savu iespēju: kamēr aizgāja uz otru istabu pēc kartes, pirmie 250 pedāļu par izdevīgāko sākumcenu bija jau izķerti. «Atvērām kampaņu un pārlādējām vietnes pārlūku, pēkšņi redzam — 5000 dolāru! Pārlādējām vēlreiz, un skaitlis ir 8000, pēc pāris sekundēm jau 11 000. Nespējām noticēt savām acīm,» aizrautīgi stāsta Iļja Krūmiņš. Viņa un septiņu pārējo Gamechanger Audio puišu radītais Plasma Pedal šomēnes kļuvis par hitu pūļa finansēšanas vietnē Indiegogo, jau pirmajā dienā savācot vairāk nekā 100 tūkstošus dolāru. Un pircēji turpina reģistrēties, lai tiktu pie rīdzinieku izgudrotā skaņas pārveidotāja.

Gamechanger Audio sevi uz pasaules mūzikas industrijas kartes iezīmēja pērn ar pirmo produktu Plus Pedal, kas elektriskajiem instrumentiem pavēra vēl iepriekš neaizsniegtas skaņas iespējas. Pēc veiksmīgas prezentācijas mūzikas nozares izstādē NAMM Losandželosā, publikācijām populārajā mūzikas žurnālā Sound on Sound puiši turpina uzvaras gājienu. Viņu kontā ir ne tikai agrākie fani no Red Hot Chili Peppers un Pink Floyd dibinātājs Rodžers Voterss, bet tagad arī 200 tūkstoši dolāru jaunā produkta ražošanai un pavisam konkrēti izaugsmes plāni — ar malku kurināma būcenīša vietā drīz komanda pārcelsies uz renovētām divstāvu noliktavas telpām ar lieliem logiem un plašumu.

Zibenīgais skaņas lauzējs

Plasma Pedal, kuru pūļa finansēšanas vietnē jau iegādājušies vairāk nekā 1000 klientu visā pasaulē, ir jauns skaņas pārveidošanas rīks. Tas darbojas tā: instrumenta, piemēram, ģitāras skaņu signāls īpašā ksenona caurulē tiek pārveidots par elektrības izlādi. Tūliņ pēc tam ar puišu izgudrotas tehnoloģijas palīdzību to pārveido atpakaļ audiosignālā, kura skanējums ir tik specifisks, ka turpina pārsteigt mūzikas grandus visā pasaulē.

«Esmu novērojis, ka šajā industrijā ir zināma stagnācija. Līdz šim lielākā daļa cilvēku par labas skaņas etaloniem uzskatīja to, ar ko spēlēja Džimijs Hendrikss vai Džimijs Peidžs. Labs, dārgs ģitāras komplekts ar pedāļiem un pastiprinātājiem — tā ir klasiska skaņa. Es pats ļoti mīlu šādu klasisko skanējumu, bet industrija tiek piesārņota ar pedāļu firmām, kas ražo kastītes, kuras pat dažbrīd nevar atšķirt, jo šķiet, ka mainītas tiek tikai krāsas un logotipi,» savos novērojumos dalās uzņēmuma izveidotājs, idejas autors un mūziķis Iļja Krūmiņš.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu