Jaunie emodžī • IR.lv

Jaunie emodžī

11
Ernests Kļaviņš

Komentāri (11)

Sskaisle 26.03.2018. 16.06

to visu un vēl vairāk jau esmu medijos lasījusi – bet kur informācija -ar manām jaunajām tiesībām un maniem jaunajiem pienākumiem?

Kur pati regula?

0
0
Atbildēt

1

    tonijs > Dusma 26.03.2018. 16.41

    Regula te: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

    Cik saprotu, tās mērķis ir aizsargāt mūsu, fizisko personu, datus no ļaunprātīgas izmantošanas. Ja Tev nav uzņēmuma, tad īpaši nav jāuztraucas par šo regulu.
    ……………
    (18)
    Šo regulu nepiemēro personas datu apstrādei, kuru veic fiziska persona tikai personiska vai mājsaimnieciska pasākuma gaitā un kura tādējādi nav saistīta ar profesionālu vai komerciālu darbību. Personiski vai mājsaimnieciski pasākumi varētu ietvert korespondenci un adrešu sarakstu turēšanu, vai sociālo tīklošanos un tiešsaistes darbības, ko veic saistībā ar šādiem pasākumiem.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tonijs 26.03.2018. 16.52

    Svētā Debess – ir nu gan centīgs cilvēks.
    Nu tad tā – vai dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības zināt citus kopīpašuma dzīvokļu īpašniekus, un ja jā – tad , kas šos datus sniedz.

    Tas, ka es staigāšu “pa kaimiņiem ” un katram prasīšu neskaitās- jo man jau katrs var pateikt, vai neteikt ir vai nav īpašnieks.

    Vai dzīvokļu īpašnieku sapulces lēmumi par – remontu mājai, kuru paši finansēs ,,vai piemēram, par apsaimniekotāja, vai pak. sniedzēja maiņu ir tikai mājsaimnieciski jautājumi ?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 26.03.2018. 17.21

    Domāju, ka jā un vēlreiz jā, bet neesmu jurists un nav lielas vēlēšanās un vajadzības iedziļināties šajos jautājumos. Ja neteic skaidrībā, dod ziņu, mēģināsim kopā.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > tonijs 26.03.2018. 17.38

    Tonij, jau tagad ir sliktāk, nekā Jūs cerat. Nav izslēgts, ka iedziļināties arī nāksies, un pat neiedziļinoties būs jāapmaksā datu aizsargu un viņu uzraugu “darbs”
    Kad daudzdzīvokļu mājas godīgajiem īpašniekiem prasa samaksāt arī konsekventi nemaksājošo kaimiņu rēķinus, prasības saņēmējam nav tiesību uzzināt, kuri tad ir tie nemaksātāji. Maksā un nebāz degunu kaimiņa datos, viņam ir cilvēktiesības!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > J.Biotops 26.03.2018. 18.54

    Tad ir jautājums, vai tā ir datu aizsardzības prasība vai vienkārši mājas apsaimniekotāja aizbildināšanās un patvaļa.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    J.Biotops > tonijs 26.03.2018. 19.51

    Protams, ka nemaksātāju cilvēktiesības nav tiešā formulējumā ierakstītas jaunajā regulā, jo tāda “personas datu aizsardzība” praksē ar nelielām variācijām darbojas jau sen. Un ne vienā vien namā ar dažādiem apsaimniekotājiem un ne tikai mūsu brīnumpilsētā Rīgā. Pagaidām redzu, ka slavenā regula šādas un līdzīgas nejēdzības pastiprinās, bet reāla labuma saskatīt neizdodas.
    Miglainie formulējumi radīs plašu darba laiku advokātiem un nopietnus izdevumus visiem, kas kaut ko produktīvu dara. Sevišķi cietīs mācību un ārstniecības iestādes, arī tie, kam nodarbošanās saistīta ar nekustamajiem īpašumiem, sākot no projektētāja un mērnieka līdz māklerim un apsaimniekotājam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 26.03.2018. 10.29

protams, ka ir svarīgi spārdīt Ušakovu , vismaz kaislīgi to tēlot , bet delfi tikpat kaislīgi dzēš laukā komentārus , kuri varētu kaut kādā veidā aizskart valsts varas cilvēkus – varas eliti

Varbūt IR žurnālisti var par šo jauno ES regulu mums – lumpeņiem kaut ko izstāstīt . Ne gan jau valsts mūs nabagus tik un tā par šo izdrāzīs, ja reiz budžeta ienākumos tas paredzēts, bet nu tomēr

http://www.delfi.lv/…/par-datu-aizsardzibas-parkapumiem-sod…

jā – Latvijas valsts – te nu esam – kā saka – atbraukuši – par šo likumu – kā tas īstenos, kas mums iedzīvotājiem jāzin – kā pienākums un kā tiesības – jaunās regulas sakarā – klusums – toties – jau kārīga VALSTS BANDĪTISMA roka – grābšanai – sagatavota.

Tāpēc latvieši bēg no savas valsts. Metaforiski es teiktu , kā bēg kā bērni no vardarbīgiem vecākiem. …
Skatīt vairāk

Par datu aizsardzības pārkāpumiem sodos plāno iekasēt pusmiljonu eiro gadā
Līdz 25.maijam jeb dienai, kad spēkā stāsies jaunā Eiropas Savienības Vispārīgā datu aizsardzības regula, atlikuši tikai divi mēneši, taču joprojām daudzi Latvijā nav tai…
DELFI.LV

+1
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu