"Liepājas metalurga" velmētavas iekārtas varētu būt iegādājies Krievijas miljardieris • IR.lv

“Liepājas metalurga” velmētavas iekārtas varētu būt iegādājies Krievijas miljardieris

15
Slēgtais "Liepājas metalurgs". Foto: Ieva Čīka, LETA

Maksātnespējīgā “KVV Liepājas metalurgs” velmētavas iekārtas varētu būt iegādājies Volgogradas metalurģijas kombināta “Sarkanais oktobris” īpašnieks, Krievijas miljardieris Dmitrijs Gerasimenko, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ceturtdien vēstīja raidījums “LNT Ziņas”.

Gerasimenko esot patiesais labuma guvējs Kiprā reģistrētajai pastkastītes kompānijai “Segoa Ventures Limited”, kurai pieder pērn aprīlī dibināts uzņēmums no Austrijas “Smart Stahl”. Tieši tas nupat uzvarēja “KVV Liepāja metalurga” velmētavas iekārtu izsolē. Par “KVV Liepājas metalurga” velmētavas iekārtām nosolītos gandrīz divus miljonus eiro Austrijas kompānija apņēmusies samaksāt līdz marta beigām.

Saskaņā ar Krievijas mediju ziņoto, Gerasimenko Krievijā tika turēts aizdomās par liela apjoma kredīta zādzību no bankas. Viņš tika izsludināts starptautiskā meklēšanā un 2016. gada beigās aizturēts Kiprā. Kā ziņo mediji, šajā valstī viņš atradās arī vēl šā gada sākumā un attālināti turpināja kontrolēt rūpnīcas darbu Krievijā. Patlaban gan viņam apsūdzības zādzībā vairs nav, bet ir rosināta lieta par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un apzinātu uzņēmuma novešanu līdz bankrotam.

Kā ziņots, “KVV Liepājas metalurgs” velmētavas iekārtu izsole notika 20. martā, un tās sākumcena bija 1,33 miljoni eiro. Nākamo izsoļu rezultāti būs zināmi 28. martā, kad tiks izsolītas elektrotēraudkausēšanas cehā uzstādītās iekārtas.

Kopumā maksātnespējīgā uzņēmuma manta tiek pārdota sešās izsolēs. To kopējā sākumcena ir aptuveni desmit reižu mazāka par valsts prasījuma summu. Tas nozīmē, ka, visticamāk, neizdosies atgūt visu naudu, ko maksātnespējīgais uzņēmums ir parādā valstij. Lēmums “KVV Liepājas metalurgs” mantu izpārdot pa daļām tika pieņemts pēc tam, kad uzņēmumam neizdevās piesaistīt investoru. “KVV Liepājas metalurgs” par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016. gada septembrī.

Komentāri (15)

J.šveiks 23.03.2018. 14.26

vēlreiz ciedra mietiem , kas ar viltu iestūma valsts budžetā šo kroplīgo galvojumu , Repše bija speiest pildīt pieņemtos lēmumus , jo budžets ir likums un nepildīt to nevarēja , būtu tur tai brīdī Repšes vietā kaut pats dievs , skaidrs ka tas rīkojums troļļiem lai skandētu par konkurentiem pilnīgus melus , par šo afēru atboldība kalvītim ar kompāniju
https://www.irliepaja.lv/lv/raksti/liepajnieki/galvojuma-izsniegsana-liepajas-metalurgam-bija-politiski-inicieta/

+4
0
Atbildēt

3

    BardainaisSigne > J.šveiks 23.03.2018. 14.30

    Vēlreiz dubdubom-Pēc LM finanšu problēmu nākšanas gaismā atklājās, ka jau pirms galvojuma piešķiršanas Valsts kase brīdināja E.Repši par nopietniem riskiem, ko rada vispārējā negatīvā situācija nozarē, tajā skaitā metāllūžņu trūkums, un tai neatbilstošais uzņēmuma biznesa plāns.
    2013.gada rudenī Valsts kontrole revīzijā secināja, ka Finanšu ministrija un tās padotības iestāde Valsts kase nepietiekami izvērtējusi iespējamos riskus. Tā arī atklāja FM nepamanītu interešu konfliktu, proti, LM revidents vairākus gadus bija kompānija “BDO”, kamēr tās pārstāvis Andris Deniņš darbojies reizē gan “Liepājas metalurga” padomē, gan “BDO” valdē. Līdz ar to pastāvēja risks, ka valsts galvojums uzņēmumam tika sniegts, balstoties uz, iespējams, pārlieku pozitīvu un faktiskajai situācijai neatbilstošu informāciju. http://deputatiuzdelnas.lv/lv/arhivs/kandidatu-arhivs/einars-repse.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > J.šveiks 24.03.2018. 12.09

    Kad Repše sniedza galvojumu, tam bija segums. Čekistu un bandītu kājslauķis, bankrots Dombrovskis un tā laika ekonomikas ministrs Pavļuts mierīgi noskatījās, kā Zaharjins ar Segalu izvazā LM aktīvus desmitiem miljonu vērtībā, kamēr drosmīgie un talantīgie TV3 žurnālisti par to neatklāja sabiedrībai.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > altinyildiz 24.03.2018. 13.14

    Segums ta bija,bet tai pat laikā Kampars uzdarbojās,lai elektrība paliktu ievērojami dārgāka,kas LM darbību ar jaunajām iekārtām apgrūtināja un Zaharjinam ar Segalu bija lielisks aizsegs,aizbildinājums,lai visu izvazātu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > J.šveiks 24.03.2018. 12.11

    Ak jā, vari būt drošs, ka Vienotības kremļa mauķelēm, zagļiem un sodomītiem ar krievu bandītu viss bija sarunāts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

J.šveiks 23.03.2018. 17.43

krievu bandita vēlmi iegādāties velmētavu izskaidrot var ar to, ka Trampis apsolījis ES valstīm nemainīt muitas tarifus, mierīgi savu produktu no krievelijas ar Liepājas adresi varēs ievest amērikā, jāatved tik līdz liepājas ostai.

+2
0
Atbildēt

0

kolpants 23.03.2018. 11.35

Да, красиво получилось!
За 100 млн не продали целиком, типа ужас, это же русские, пусть украинцы за 70 млн попробуют.
Попробовали, не получилось
И теперь русские важные части завода получат за сумму менее 10 млн. Шикарная экономия.
Интересно, кто-то получит % от экономии? Тогда хоть какая-то логика событий понятна.
Или вообще по скудоумию такое допустили? Ну тогда совсем беда…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu