Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Putina gadi

18. martā notiks Krievijas prezidenta vēlēšanas. Aptaujas liecina, ka pašreizējam līderim Vladimiram Putinam bez problēmām izdosies savākt vairāk nekā 50% balsu jau pirmajā reizē un otra vēlēšanu kārta, kurā sacenstos divi spēcīgākie kandidāti, nebūs nepieciešama.

Maskava varētu būt atbildīga par uzbrukumu bijušajam Krievijas izlūkdienesta virsnie­kam Sergejam Skripaļam un viņa meitai. Ar šādu paziņojumu pirmdien klajā nāca Liel­britānijas premjerministre Te­rēza Meja. Viņa Krievijai deva laiku līdz trešdienai sniegt britiem pilnu informāciju par aizliegto ķīmisko vielu programmu Novičok. Ja atbildes nebūs, to uzskatīs par nelikumīgu Krievijas varas pielietojumu pret Lielbritāniju, un Krievijai varētu piemērot sankcijas. ASV un NATO pauda atbalstu Londonai. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien atteicās atbildēt Londonai, kamēr tā nedos Krievijai piekļuvi lietas materiāliem.

Prezidents Donalds Tramps parakstīja rīkojumu par jaunu muitas tarifu piemērošanu tērauda un alumīnija importam. Tramps apstiprināja 25% muitas tarifu piemērošanu tērauda importam un 10% tarifu alumīnija importam. Jaunie tarifi stāsies spēkā 15 dienu laikā un neattieksies uz Kanādu un Meksiku. Izņēmumus ASV varētu attiecināt arī uz tām NATO dalībvalstīm, kuras palielina tēriņus aizsardzībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu