Tramps atlaiž valsts sekretāru Tilersonu • IR.lv

Tramps atlaiž valsts sekretāru Tilersonu

1
Reks Tilersons (no kreisās) un Maiks Pompeo. Foto: AFP/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien no ieņemamā amata atbrīvoja valsts sekretāru Reksu Tilersonu, ziņo Dw.de.

Tilersona vietā iecelts Centrālās izlūkošanas pārvaldes vadītājs (CIP) Maiks Pompeo.

Savukārt CIP vadība pirmo reizi iestādes vēsturē uzticēta sievietei – Džīnai Hespelai.

Pompeo “veiks fantastisku darbu. Paldies Reksam Tilersonam par viņa dienestu”, raksta Tramps tviterī. “Apsveicu visus!”

Bijušais kompānijas “ExxonMobil” izpilddirektors Tilersons valsts sekretāra amatā tika iecelts tikai nedaudz vairāk kā pirms gada.

Vēl pirmdien Tilersons medijiem sniedza paziņojumu par krievu spiega indēšanu Lielbritānijā un, tāpat kā britu premjerministre Terēza Meja, pieļāva, ka bijušā krievu aģenta saindēšanā varētu būt vainīga Krievija, kas “radīs atbildes soļus”.

Kā pavēstīja augsta ranga ASV amatpersona, Tramps vēlējies pārmainīt savu komandu pirms sarunu sākšanas ar Ziemeļkoreju. “Prezidents vēlējās būt pārliecināts, ka viņam ir jauna komanda pirms gaidāmajām sarunām ar Ziemeļkoreju,” sacīja amatpersona.

Tramps slavēja bijušo ASV armijas virsnieku un kongresmeni Pompeo, kurš vadījis CIP teju 14 mēnešus, kā “īsto personu darbam šajās svarīgajās krustcelēs”. “Viņš turpinās mūsu programmu atjaunot Amerikas pozīciju pasaulē, stiprināt mūsu alianses, stāties pretim mūsu pretiniekiem un censties panākt Korejas pussalas atbrīvošanu no kodolieročiem,” paziņoja Tramps.

Komentāri (1)

QAnon 13.03.2018. 19.57

Trampa administrācija var paļauties tikai uz CIP, kamēr FIB pārsvarā ir Putina melnās makakas, Obamas ielikteņi, kuri noklausījās republikāņu sarunas un izspiegoja viņu saraksti.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu