Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

ASV Kinoakadēmijas ilggadējā balva Oskars par labāko filmu piešķirta lentei The Shape of Water (Ūdens forma). Balvu saņēmis arī tās režisors Giljermo del Toro. Foto — AFP/LETA

Vācijas sociāldemokrāti iekšējā referendumā ar divu trešdaļu balsu vairākumu (66%) atbalstīja iesaistīšanos jaunā koalīcijā ar kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem. Šis balsojums izbeidz piecus mēnešus ilgušo politisko strupceļu, kurā Vācija atradās kopš septembrī notikušajām Bundestāga vēlēšanām. Tas arī paver Merkelei ceļu uz ceturto pilnvaru termiņu.

Eiropas Komisija lika Baltijas valstīm līdz 21. martam panākt vienprātību vairākos jautājumos par dzelzceļa projekta Rail Baltica organizāciju un struktūru. Kamēr tās nebūs, Brisele nepārskaitīs 110 miljonus eiro.

Prezidents Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā ikgadējā runā par stāvokli valstī Krievijas deputātiem paziņoja, ka Krievija izstrādājusi jaunus «neuzvaramus» kodolieročus. To skaitā esot spārnotā raķete un zemūdens aparāts, kuru ienaidnieks nespēšot pārtvert. Spārnotā kodolraķete izmēģināta pērnā gada rudenī, bet zemūdens aparāts varot nest kodolgalviņu un tikt izmantots pret lidmašīnu bāzeskuģiem. Krievija arī izmēģinājusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti Sarmat.

ASV nosodīja militāro ofensīvu, ko Sīrijas režīms ar Krievijas atbalstu turpina pret nemiernieku kontrolēto Austrumgutas anklāvu Damaskas pievārtē. Baltā nama paziņojumā uzsvērts, ka Krievija februārī kavēja ANO Drošības padomes rezolūcijas par 30 dienu pamieru Sīrijā pieņemšanu un turpina «ignorēt [šīs rezolūcijas] nosacījumus un nogalināt nevainīgus civiliedzīvotājus, izmantojot viltus aizbildinājumus par pretterorisma operācijām». ANO Cilvēktiesību padome (UNHRC) pirmdien uzdeva steidzami izmeklēt situāciju Sīrijas nemiernieku kontrolētajā Austrumgutā un pieprasīja nekavējoties nodrošināt iespēju piegādāt humāno palīdzību šim rajonam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu