Partiju reitingos februārī lielāko kāpumu piedzīvojušas VL-TB/LNNK un "Vienotība" • IR.lv

Partiju reitingos februārī lielāko kāpumu piedzīvojušas VL-TB/LNNK un “Vienotība”

1
Partijas "Vienotība" logo. Foto: Paula Čurkste, LETA

Politisko partiju reitingos lielāko popularitātes kāpumu februārī piedzīvojusi apvienība Nacionālā apvienība (NA) un “Vienotība”, atsaucoties uz tās pasūtītājiem sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas datiem, vēsta Latvijas Televīzija.

Kā liecina aptauja, par NA februārī bija gatavi balsot 7,8% aptaujāto vēlētāju, bet par “Vienotību” – 4,6%. Salīdzinoši janvārī šo partiju reitingi bija 5,8% un 2,9%.

Tikmēr joprojām populārākā partija ir “Saskaņa”, kurai atbalstu februārī pauduši 21,2% aptaujāto vēlētāju iepretim 20,4% janvārī. Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) februārī noturējusi savu otro vietu reitingā, tomēr atbalsts tai ir krities no 15,3% janvārī līdz 14,5% februārī.

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) reitings mēneša laikā nav mainījies un atbalstu tai pauž 4,1% aptaujāto, tomēr tā sev priekšā palaidusi “Vienotību”. Kā atzīmē LTV, tieši minētajām piecām partijām atbilstoši reitingiem ir izredzes pārvarēt 5% barjeru un tikt pie vietām parlamentā, savukārt pārējās paliktu aiz svītras.

Skaitot tikai izlēmušo atbildes, “Saskaņai” atbalstu pauduši 34,3% aptaujāto, ZZS – 23,4%, VL-TB/LNNK – 12,6%, “Vienotībai” – 7,4%, bet JKP – 6,6% aptaujāto.

Latvijas Reģionu apvienību (LRA) februārī bija gatavi atbalstīt 2,1% potenciālo vēlētāju, bet partiju “KPV LV” – 1,9%. Atbalsts LRA kopš janvāra ir sarucis par 0,4%, bet “KPV LV” – par 0,1%.

SKDS aptaujā februārī ceturtā daļa vēlētāju uzsvēruši, ka vēl nezina, par ko balsot, bet nedaudz vairāk nekā 13% balsstiesīgo teikuši, ka vēlēšanās nepiedalīsies. Līdzīgs neizlēmušo skaits bija arī aptaujā janvārī.

Komentāri (1)

QAnon 07.03.2018. 23.13

Čeka laicīgi atsauca no Par-ros Judinu un Loskutovu, jo saprata, ka visi trīs pretlatviskie spēki: Vienotība, JKP un Par Saeimā neiekļūs un tad nepietiks mandātu, lai SC beidzot nonāktu valdošā koalīcijā.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu