Impērija bez aplinkiem • IR.lv

Impērija bez aplinkiem

4
Aivars Ozoliņš

Putins tagad ir skaidri paziņojis, ka PSRS bija Krievija

Vēlēšanu iznākums Krievijā ir tikpat prognozējams kā savulaik tā dēvēto vēlēšanu rezultāti Padomju Savienībā. Tāpēc «prognozēt» Vladimira Putina uzvaru prezidenta vēlēšanās 18. martā būtu muļķīgi. Uzvarētājs visiem ir zināms, un pat par viņu balsojušo vēlētāju procents Kremlī izlemts jau 2016. gada beigās, ja arī pēc tam palaikam piekoriģēts.

Tā vietā, lai prognozētu uzvarētāju, politikas analītiķi pirms vēlēšanām spriež par Krieviju pēc Putina, kas, lai cik paradoksāli šķistu, sākšoties jau līdz ar Putina pilnvaru termiņa pagarināšanu vēl uz sešiem gadiem, kas būšot varas nodošanas posms un varbūt neilgšot visu prezidenta pilnvaru laiku.

Arī šajās prognozēs gandrīz vai vienīgais optimistiskais ir atziņa, ka neviens nedzīvo mūžīgi. Lai arī kurš nāktu pie varas Krievijā Putina vietā, tas būs pašreizējās sistēmas rūpīgi piemeklēts un tai uzticams līdzšinējās politikas turpinātājs.

Tāpēc daudz svarīgāka par vēlēšanu izrādi nākamnedēļ ir Putina programma Krievijai, ko viņš pagājušonedēļ izklāstīja gadskārtējā runā par stāvokli valstī un pasaulē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu