KNAB vērtēs deputāta Andra Siliņa rīcību, reklamējot pasākumā "Norvik banku" • IR.lv

KNAB vērtēs deputāta Andra Siliņa rīcību, reklamējot pasākumā “Norvik banku”

3
Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš piedalās preses konferencē, kurā "Norvik Banka" informē par sadarbību ar Latvijas Pensionāru federāciju. Foto: Edijs Pālens, LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāks pārbaudi par Saeimas deputāta Andra Siliņa (ZZS) rīcību, reklamējot “Norvik bankas” sniegtos pakalpojumus Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdes laikā, trešdien vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.

LPF domes sēde norisinājās “Norvik bankas” telpās. Pasākuma mērķis bija iztaujāt politiķus par pensionāriem aktuāliem jautājumiem, bet tā laikā pensionāriem tika dalītas mapītes ar konkrētās bankas reklāmas materiāliem.

To vidū bija atrodams arī bankas pakalpojumam “Pēctecības konts” veltīts buklets, kurā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakciju pārstāvošais Saeimas deputāts un vienlaikus LPF priekšsēdētājs Siliņš slavē šo banku un tās pakalpojumus senioriem.

Likuma “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” 17.pants paredz, ka valsts amatpersonai aizliegts izmantot savu vārdu reklamēšanai, izņemot gadījumus, kad tas ietilpst šīs valsts amatpersonas amata pienākumos. Reklamēšana šā likuma izpratnē ir jebkāda valsts amatpersonas personiskā vērtējuma publiska paušana par konkrētu komersantu, tā saražoto preci vai sniegto pakalpojumu, ja šī amatpersona par to saņēmusi atlīdzību.

Minētajā reklāmas bukletā pie Siliņa portreta viņš pieteikts tikai kā LPF priekšsēdētājs un nekur nav minēts, ka viņš ir arī Saeimas deputāts. “Tomēr tas nemaina faktu, ka Siliņš ir valsts amatpersona. Tādēļ KNAB savas kompetences ietvaros pārbaudīs šo gadījumu,” informēja KNAB pārstāve Laura Dūša.

“Ja tas tiek uzskatīts kā interešu konflikts, ka es esmu iestājies par pensionāru interesēm, tad lai mani arī soda. Tāpat jau pēc dažiem mēnešiem es Saeimā vairs nebūšu,” laikrakstam atbildēja Siliņš. Uz jautājumu, vai viņš saņēmis atalgojumu par reklamēšanas pakalpojumiem, deputāts paskaidroja, ka LPF un “Norvik bankai” ir noslēgts sadarbības līgums, kas paredz, ka banka sniegs finansiālu palīdzību federācijai, savukārt federācija izmantos savus kanālus, lai popularizētu bankas pakalpojumus.

Vienlaikus Siliņš apgalvoja, ka reklāmas bukletu ar savu seju viņš redzot pirmo reizi: “Tā ir mana bilde, un tas ir mans teksts, ko teicu mūsu, pensionāru, avīzītei. Bet man nebija ne jausmas, ka tas tiek izmantots arī šādām publikācijām. Ar mani tas nav saskaņots, un samaksu par to neesmu saņēmis!” Jautāts, kā vērtē savu partneru “Norvik bankas” rīcību, bez saskaņošanas izmantojot viņa tekstu un seju, deputāts atbildēja: “īsti korekti tas nav. Nāksies šo jautājumu pārrunāt.”

Komentāri (3)

zanE. 28.02.2018. 17.28

….portālā delfi.lv plašāks notikušā apraksts….un pirmais, kas izraisīja neviltotu jautrību:
– “Pirmdien Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēde norisinājās “Norvik bankas” telpās(!). Pasākuma mērķis bija iztaujāt politiķus par pensionāriem aktuāliem jautājumiem, bet tā laikā pensionāriem tika dalītas mapītes ar konkrētās bankas reklāmas materiāliem.”….
….tā teikt – izsauca politiķus uz tepiķa bankas telpās!….lai atskaitās!…bankā!….pensionāriem….interesanti, tik viens vien politiķis bija ieradies vai vēl kāds atskaitījās?….
….pensionāru aizstāvis Siliņš iet uz visu banku, jāpaspēj!…no viņa teiktā: “[…] lai mani arī soda. Tāpat jau pēc dažiem mēnešiem es Saeimā vairs nebūšu!” – jāsaprot, ka šāda veida reklamēšanās būs ierasta prakse….KNAB kamēr pārkāpumus izmeklēs – reklāmas turpinās griezties, slavinājumi ZZS īstajiem zemes saimniekiem nebeigsies un pēc tam – kaut vai ūdens plūdi noslauka visu, sīka vienība, Dūklavs kompensācijas piešķirs un nauda ies pa riņķi, un deputātiņi tai līdzi….
…nu, ko – priekšvēlēšanu kampaņa ir sākusies….

+4
-1
Atbildēt

0

Anda Zahovska 28.02.2018. 18.23

Lai cilveeki iet uz veel vienu nedrosu banku,kauns nav reklameet.Es arii esmu pensionare,bet saadaam bankaam eju garaam ar liikumu.

+2
0
Atbildēt

0

J.Biotops 28.02.2018. 15.40

It kā skaitos izbijušā arodbiedru fīrera tagadējā mērķauditorija – pensionārs, tiesa nepilnvērtīgs, jo strādāju, pie tam pats sev. Mani Norvik bankas uzmācīgās reklāmas apvaino –tik dumš un pļāpīgs, kādu aktieris labi nostādītā balsī tēlo pensionāru, neesmu un viņu piedāvājums komunālajiem maksājumiem ir krietni neizdevīgāks, kā citās bankās, kur tos kārtoju. Tātad manis pēc Norvik ar visu gusļiku var iet sevis pēc.
Toties izbijušā arodbiedrību vadoņa pūles sadarbībā ar visai aromātisku banku nepārsteidz. Zinām taču sakāmvārdu par kādu radībiņu, kas vienmēr dubļus atradīs. Tāpēc pensionāru aizstāvis (nezinu, cik un kā viņš aizstāvējis, bet izskatās, ka bada maizei tādā darbā sapelnīt izdevies) var pievienoties ceļā Norvik bankai. Divatā vienmēr jautrāk.
Ja kāds knābis piepalīdzēs virziena norādei – nav iebildumu. Tiesa, lielas ticības arī nav – kā gan aiztikt ZZS deputātu, tautas un pensionāru mīlētu.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu