Ģīmis un smiņķis • IR.lv

Ģīmis un smiņķis

Aivars Ozoliņš

Valdība par reputāciju uztraucas vairāk nekā par noziegumiem

Banku skandālu virknei ir spirdzinošs iespaids uz Latvijas politisko kultūru. Gluži vai neticami — Māra Kučinska valdības prioritāte piepeši ir korupcijas apkarošana! Vismaz premjerministrs tā saka.

Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšana par iespējamo kukuļa pieprasīšanu no Trasta komercbankas, Norvik bankas īpašnieka apgalvojumi, ka Rimšēvičs esot prasījis kukuli arī viņam, ABLV bankas straujā pašlikvidēšanās, pirms tai uzklūp nacionālie maksātnespējas maitasputni, kuri tad tiktu ne tikai pie bankas naudas, bet arī pie dokumentiem — notikumu lavīna turpina velties un atplēst politikas netīro oderi.

Tiesa, itin daudziem, to skaitā valdības vadītājiem, rūp laikam gan nevis Latvijas politikas netīrība, bet gan tās nākšana atklātībā. Tāpēc viņu runātajā atslēgas vārds ir «reputācija» — Latvijas valsts vai tās finanšu sektora —, kura tagad esot apdraudēta. Sak, tas nekas, ka zagļi zog, ka tik laba reputācija.

Tomēr Kučinskim nākas pieminēt arī kaiti, nevis tikai simptomu pumpas. Eiro-padomes sanāksmē Briselē 23. februārī viņš paziņoja: «Cīņa pret korupciju un likuma neievērošanu… ir viena no manas valdības galvenajām prioritātēm.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu