Guseļņikovs no "Norvik bankas" atdala Krievijas "Vjatka bank" • IR.lv

Guseļņikovs no “Norvik bankas” atdala Krievijas “Vjatka bank”

"Norvik bankas" vairākuma akcionārs Grigorijs Guseļņikovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Krievijas uzņēmējs Grigorijs Guseļņikovs un viņa ģimene ieguvuši tiešu kontroli pār Krievijas banku “Vjatka bank” bez Latvijas “Norvik bankas” starpniecības, teikts “Vjatka bank” paziņojumā. Guseļņikovs ir “Norvik bankas” lielākais akcionārs, ziņo LETA/Interfax.

“Grigorijs Guseļņikovs un AS “Norvik banka” realizējuši darījumu ar “Vjatka bank” akcijām, kura rezultātā “Vjatka bank” vairs nav Latvijas “Norvik bankas” meitasuzņēmums. Pēc šī darījuma Guseļņikovs un viņa ģimene sākuši kontrolēt “Vjatka bank” bez “Norvik bankas” starpniecības,” norādīts “Vjatka bank” paziņojumā.

“Vjatka bank” prezidents Sergejs Tuvalkins skaidro, ka šis darījums jau sen ticis ieplānots un bijis apdomāts solis. “Centrālās bankas apstiprinājumu mēs jau saņēmām pagājušajā gadā un sistemātiski gatavojāmies šim darījumam. Mēs vairs neesam starptautiskās banku grupas “Norvik” sastāvā. Varētu teikt, ka mūs nopirka, tikai neviens nespēja uzminēt – kas tieši. Pie mums atgriezās “vecie akcionāri”, kuri vienmēr rūpējušies par mūsu bankas labklājību, vienmēr par svarīgākajām prioritātēm noteica mūsu noguldītāju intereses un tiesības, kā arī rūpējās par mūsu darbiniekiem. Mēs pilnībā atdalījām “Vjatka bank” no Latvijas bankas. Tās jau arī iepriekš nebija saistītas savā starpā ar finanšu operācijām, taču tagad nebūs saistītas arī korporatīvi ar akcionāru kapitālu,” vēsta Tuvalkins.

Paziņojumā teikts, ka turpmāk “Vjatka bank”, kuras galvenā mītne atrodas Kirovā, darbosies patstāvīgi, “neatskatoties uz Eiropas banku reālijām”.

“Tas ir saistīts ar paradoksālo situāciju, ka mēs, Krievijas banka, nevarējām iegādāties “Sberbank” obligācijas un strādāt ar militāri rūpnieciskā kompleksa uzņēmumiem. Tagad “Vjatka bank” ir neatkarīga organizācija,” liecina bankas paziņojums.

Pēc aktīvu apmēra “Norvik banka” 2017.gada septembra beigās bija astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. “Norvik bankas” akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Guseļņikovs.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu