Ārvalstu investori aicina profesionāli un savlaicīgi veikt izmeklēšanu par LB vadītāju • IR.lv

Ārvalstu investori aicina profesionāli un savlaicīgi veikt izmeklēšanu par LB vadītāju

3
Advokāts Saulvedis Vārpiņš (pie stūres) un aizdomās par vismaz 100 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs dodas prom no KNAB pēc atbrīvošanas no policijas izolatora. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) pauž bažas par negatīvajām sekām Latvijai, ko izraisa apgalvojumi par Latvijas Bankas vadītāja iesaistīšanos korupcijā un apsūdzības naudas atmazgāšanā trešajai lielākajai bankai Latvijā. Šī situācija rada nopietnu kaitējumu valsts reputācijai, un, ja tā netiks risināta, radīs apdraudējumu gan esošām, gan jaunām investīcijām.

Jau vairākus gadus FICIL darba kārtībā ir jautājums par visu veidu ekonomisko noziegumu apkarošanu – korupciju, kukuļošanu, izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, maksātnespējas procesa ļaunprātīgu izmantošanu, naudas atmazgāšanu u.c. Šī jautājuma risināšana ir svarīga, jo ekonomisko noziegumu sekas sniedzas daudz tālāk par finanšu zaudējumiem un sabiedrības, uzņēmēju ekonomisko labklājību. Ekonomiskie noziegumi grauj labu pārvaldību, godīgumu, demokrātiskas institūcijas un sabiedrības morālos pamatus.

Esošajā situācijā Latvijas reputācija ir jāatjauno pēc iespējas ātrāk. Vienīgais veids, kā to izdarīt, ir nodrošināt profesionālu un savlaicīgu izmeklēšanu no tiesībsargājošo iestāžu puses, kā arī uzturēt skaidru un proaktīvu saziņu ar visiem nacionālajiem, starptautiskajiem partneriem un sabiedrību kopumā. Tas būtu veids, kā visefektīvāk izbeigt spekulācijas, kas grauj finanšu nozari un kaitē Latvijas reputācijai.

 

Marta Jaksona, Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektore

Komentāri (3)

J.šveiks 26.02.2018. 09.31

ja mums būtu tie profesionāļi , tad vairākus gadus jau nebūtu itkā gājuši pa rimševica koruptīvajām pēdām , drīzāk meklēs kā norakt to lietu , bez FIBa te neiztikt.

+4
0
Atbildēt

0

janis_laiks 26.02.2018. 16.52

Knābis un proķene gadiem sūdzas par kapacitāšu trūkumu, izmeklētāju brāķi piemin uz katra soļa, bet te pēkšņi sola, ka izmeklēs ātri un kompetenti! Jāsmejas! NO KĀDIEM RESURSIEM, cienījamie? Kur tad jums paslēpti tie “kompetentie un zinošie”, kāpēc līdz šim netiek likti lietā?
Redzēsim, ko spēs safabricēt, lai glābtu mundiera godu!

Un atcerēsimies Leju no oligarhu lietas: ja IR ŠAUBAS, uz tiesu iet nedrīkst.

+3
0
Atbildēt

1

    QAnon > janis_laiks 26.02.2018. 17.57

    Elementāri. ASV ir piegriezusies krievu nekaunība un viņi iespēra pa Krievijas mīksto pavēderi, čekas un Krievijas organizētās noziedzības pārņemto Latvijas varu. Atceries vēl, ka KNABā vairs nav sabotieru: Potapovas un Juraša.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu