Vēl nedēļu var pieteikt pretendentus apbalvojumam “Laiks Ziedonim” • IR.lv

Vēl nedēļu var pieteikt pretendentus apbalvojumam “Laiks Ziedonim”

3
Balvas ''Laiks Ziedonim'' statuete.

Apbalvojums “Laiks Ziedonim” jau piekto gadu tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā, vēsta Imanta Ziedoņa fonda „Viegli” komunikācijas projektu vadītāja Kristīne Tjarve.

Pretendenti var būt gan jaunieši, gan aktīvi zinātnieki, gan tie, kuri nodod zināšanas citiem, attīstot Latvijas tautsaimniecību, gan bibliotekāri. Pieteikšanās līdz 23.februārim apbalvojuma mājas lapā. Laureāti tiks paziņoti īpašā cildināšanas ceremonijā 3.maijā – Imanta Ziedoņa 85. dzimšanas dienā.

Fonds “Viegli” apbalvojumu ‘’Laiks Ziedonim” iedibinājis 2014.gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību, kas jau piekto gadu tiek meklētas ikviena pretendenta personībā. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti. Līdz šim apbalvojumu saņēmuši 20 laureāti no dažādiem Latvijas novadiem un disasporā dzīvojošie latvieši. Apbalvojumu atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam 3000 eiro naudas balvu.

Nominācijā ‘’Dzīve literatūrā “Bize”’’ balvu saņems savdabīgākais, aizrautīgākais un izteiksmīgākais stāstnieks, kas ar saviem stāstiem iedzīvina un valodā uztur savam novadam, pagastam, tieši tai vietai un videi raksturīgo, kur senvārdi, vietvārdi, dialekti, izloksnes un intonācijas ir kā greznas rotas, kas mirdz pie ikdienas valodas bieži vien pieticīgā svārka.

Nominācijā zinātnē “Taureņu uzbrukums” apbalvos zinātnieku ar doktora grādu, kurš ir vaduguns – viņš zina savu ceļu un nešaubīgi iet uz priekšu, izgaismojot ceļu citiem.

Nominācijā novadpētniecībā “Kedas” apbalvos radošo profesiju pārstāvjus. Tie ir cilvēki ar nerimstošu meklētāja jeb pētnieka garu, ar kādu zīmīgu jau paveiktu darbu, kas pelnījis sabiedrības uzmanību un uzskatāms par ieguldījumu Latvijas attīstībā un nākotnē. Radošās profesijas ir māksla, mūzika, teātris, glezniecība, gan arī radošās industrijas – arhitektūra, interjers, dizains u.tml.

Nominācijā bērniem un jauniešiem “Rabarbers” cildinās cilvēku – bāku, kurš rāda gaismu un virzienu. Balstoties uz “Laiks Ziedonim” vērtībām, meklējam cilvēku, kurš rada jauniešos interesi, nostiprina stāju, iekur degsmi – audzina ‘’jaunos rabarberus’’.

Nominācijā tautsaimniecība “Zemi es mācos” 2018.gadā cildinās gudrības tālākteicējus – meistarus, amatniekus, biznesa eņģeļus, kuri nodod tālāk savas zināšanas un prasmes.

Pretendents var gan pieteikties pats, gan tikt pieteikts līdz 2018.gada 23.februāra plkst.17 mājaslapā www.laiksziedonim.lv/apbalvojums. Apbalvojuma pretendentus martā vērtēs vizionāri – cilvēki, kuri pārzina nozares aktualitātes. Apbalvojuma nominanti tiks paziņoti aprīlī, savukārt laureātus cildināsim ceremonijā 3.maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā.

Komentāri (3)

Sskaisle 16.02.2018. 15.19

visiem čomakiem jau dāvanas sadotas – ies vēl vienu apli?

0
0
Atbildēt

2

    BardainaisSigne > Dusma 16.02.2018. 16.25

    Kāpēc tev nedibināt balvu ”Labākais Latvijas noniecinātājs”?Varēsi sadot saviem čomakiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > Dusma 16.02.2018. 20.43

    Nekādiem čomakiem. “Apbalvojums “Laiks Ziedonim” jau piekto gadu tiks pasniegts piecās nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, bērniem un jauniešiem, tautsaimniecībā un par dzīvi literatūrā.”
    …….
    Un balva katram uzvarētājam ir 3000 eiro! Tātad es Tevi piesaku par dzīvi literatūrā, bet Tu mani- tautsaimniecībā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu