Stoltenbergs: NATO komandstruktūras modernizācija vairos spējas stiprināt arī Baltijas valstis • IR.lv

Stoltenbergs: NATO komandstruktūras modernizācija vairos spējas stiprināt arī Baltijas valstis

6
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: Reuters/LETA

NATO komandstruktūras modernizācija vairos alianses spējas nepieciešamības gadījumā stiprināt arī Baltijas valstis, preses konferencē sacīja NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

NATO valstu aizsardzības ministri trešdien Briselē konceptuāli apstiprināja precizēto NATO komandstruktūru un tās ieviešanas principus.

Atbildot uz aģentūras LETA jautājumu, Stoltenbergs uzsvēra, ka NATO komandstruktūras modernizācija stiprina NATO spēju pārvietot spēkus, tehniku, tā fokusējas uz militāro mobilitāti. Šādas izmaiņas palīdzēšot nepieciešamības gadījumā stiprināt arī Baltijas valstis, kur izvietotas NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas.

Stoltenbergs preses konferencē sacīja, ka ministri pieņēma būtiskus lēmumus par NATO komandstruktūras modernizēšanu. “Tas ir mūsu alianses mugurkauls,” akcentēja NATO ģenerālsekretārs.

“Mēs šodien diskutējām par ļoti svarīgu soli – NATO komandstruktūras pielāgošanu šī brīža drošības situācijai pasaulē. Jaunā komandstruktūra paredz divu jaunu elementu izveidi, kas atbildēs par spēku apgādi Eiropā un aktivitātēm Atlantijas okeānā. Līdz jūnijam plānots pieņemt lēmumu par tās ieviešanas termiņu,” norādīja Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Jaunais NATO komandstruktūras ietvars paredz arī kiberaizsardzības centra izveidi Sabiedroto spēku augstākajā virspavēlniecībā Eiropā alianses kiberaizsardzības spēju stiprināšanai.

Kopumā jaunajā komandstruktūrā likts uzsvars uz apgādes, mobilitātes, noturības, kiberaizsardzības un situācijas izpratnes aspektu uzlabošanu, norādīja AM Preses nodaļā.

Komentāri (6)

Sskaisle 15.02.2018. 11.38

vispār jau šausmīgi tomēr …. apzināties , cik milzīgas naudas aiziet ieročiem – tā vietā lai to naudu ieguldītu tā lai visiem viss būtu labi

Kur ir cilveka saprāts ?

Man ir tāds viens militārists pa rokai , kurš man nemitīgi atgādina, ka militārā rūpniecība esot cilvēces progresa virzītāja un katru reizi , kad viņš to saka man gribas vai nu iesist viņam par tādu runu, vai apsēsties un izraudāties. Bet neko – vēlmes noriju un rušinu uz priekšu kā ir.

+1
-2
Atbildēt

2

    tonijs > Dusma 15.02.2018. 14.37

    Putina režīma aizstāvji, Krievijas propagandisti par militāro rūpniecību saka to pašu, kad viņu liberāļi mēģina iebilst, ka lielvalstij pirmkārt ir jābūt spēcīgai ekonomikai, lai cilvēkiem būtu labāka dzīve. Tikai tie putinisti, priecājoties, ka Krievija uzcēlusies no ceļiem, aizmirst, ka viens no PSRS sabrukuma iemesliem bija bruņošanās sacensība ar ASV un NATO, ko padomijas vājā ekonomika neizturēja.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > tonijs 16.02.2018. 12.37

    Должно быть равновесие и между экономикой и военной составляющей. Увы, действия тех же США, имеющих крупнейший военный бюджет, ну никак не стимулируют желание других стран заниматься только экономикой.
    Не будем трогать спорную Россию, возьмем Китай-нарастив экономику, Китай занялся и военной составляющей. Потому как понимает, что в мире страну будут воспринимать серьезно только в случае наличия и мощной военной составляющей.
    И показательна реакция США – те тут же поднимают хай “как так, сильный военный Китай угрожает национальным интересам США”. Типа только мы имеем право вкладывать десятки миллиардов в разработку следующий поколений вооружения, а остальные такое право не имеют, это нарушает наши национальные интересы!
    И теперь даже уже и не скрывают, что сами начинают очередной виток гонки вооружения, так как желание получить новейшие типы вооружения никак не связаны с борьбой с терроризмом. Для борьбы с терроризмом не требуются гипер ракеты или самолеты 5+ поколения или лазерное вооружение.
    Террористу хватает 1 кг тротила или угнать грузовик/самолет, и тут гипер ракета никак не поможет.

    Как только у одной страны становится слишком мощная военная составляющая, не имеющая противовеса, желание помахать этой дубинкой становится все сильнее.

    Не будь у Северной Кореи ядерного оружия, уже был бы Ирак-2

    0
    0
    Atbildēt

    0

    QAnon > Dusma 15.02.2018. 14.56

    Brīvai pasaulei ir jāatrisina savu gazpromizatoru – Putina kājslauķu problēma, lai būtiski samazinātu fosilā kurināmā izmantošanu un nedaudz jāpalielina militārie izdevumi un Krievijas māla kājas saļims. Latvijas apstākļos ir svarīgi, lai Latvijas ligzdā iedētie dzeguzēni, kā Ļjoņka Kalniņš, Raimonds Rublovskis, Sandris Bergmanis un desmitiem citu no mūsu ligzdām neizmestu mūsu putnēnus un neizvazātu simtiem miljonu no AM budžeta naudas pasūtījumiem Krievijas organizētās noziedzības un FSB ietekmes aģentiem. Atcerēsimies kaut vai Meļņikam, kuram nebija niecīgāko iespēju uzbūvēt, pasūtītos patruļkuģus.

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > altinyildiz 16.02.2018. 12.40

    Не волнуйся, если Мельнику и достанется часть заказов, то это будет только металлический корпус судна за пару сотен тысяч. А уже миллионы уйдут западным поставщикам спец. оборудования и вооружения. И вся мощь гос.аппарата станет на то, что цены адекваты, оружие современное-а кто возражает, тот враг и агент Кремля!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    QAnon > kolpants 16.02.2018. 15.58

    Ušakova intīmā draudziņa, Zatlera, uzraugs Vasjka, saņēma naudu par starpniecību. It kā Latvija bez Putina organizētās noziedzības grupējuma nevarēja pasūtīt Vācijā tos kuģus.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu