Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Bijušajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājam Armandam Ploriņam Rīgas tiesas apgabala prokuratūra uzrādīja apsūdzību par amatpersonu noziegumiem — valsts budžetam nodarīts aptuveni 1,2 miljonu eiro liels zaudējums. NMPD bija noslēdzis līgumu ar Rīgas Sanitārā transporta autobāzi par ātrās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā. Ploriņu vaino par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde vērsās prokuratūrā, lai sāktu kriminālvajāšanu pret Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu. Pārbaude par viņas deklarāciju tika sākta 2016. gada septembrī pēc Vienotības iebildumiem pret Koļegovas apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā.

Latvija šogad pasaules ekonomiskās brīvības reitingā no 20. vietas noslīdēja uz 28. Labākās pozīcijās šajā reitingā ir Lietuva un Igaunija. Igaunija ieņem 7. vietu (pērn 6.), bet Lietuva no 16. atkāpās uz 19. vietu. Jau 24 gadus pēc kārtas saraksta pirmajā vietā starp 180 valstīm ir Honkonga.

Saeima pagājušajā nedēļā atbalstīja sankciju noteikšanu tā sauktajā Magņitska sarakstā iekļautajiem 49 Krievijas pilsoņiem, kurus apsūdz korupcijā, smagos cilvēktiesību pārkāpumos. Valdībai būs jālemj par aizliegumu viņiem iebraukt Latvijā. Par sankcijām balsoja 60 deputāti. Nebalsoja vai atturējās Saskaņas frakcija, kā arī bez frakcijām palikušie Inguna Sudraba, Silvija Šimfa un Romans Miloslavskis. Balsojumā atturējās ZZS pārstāvis Valdis Kalnozols.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu