Jeruzalemes dadži

Pauls Bankovskis
Print Friendly, PDF & Email

Ceļojumi ir jaunas vietas, iepazīti cilvēki un bieži vien arī gardas un neparastas maltītes. Šajā rakstu sērijā dažādi autori dalīsies ar saviem ēdienu stāstiem. No artišoku kaislības neesmu dziedināts vēl aizvien. Koferī tos vedu no dažādām pasaules malām

Jeruzalemes artišoks ir vēsturiski izveidojies un maldinošs oksimorons, kuram ar īstajiem artišokiem (Cynara cardunculus) nav nekāda sakara. Šādi angļu valodā un varbūt vēl dažā mēlē tiek dēvēti topinambūra sakneņi (Helianthus tuberosus), kas apstākļu sakritības rezultātā mūsu puses lielveikalos ir pieejami pat biežāk nekā īsti artišoki. Maisiņā ieliktos topinambūrus kasieri parasti atpazīst uzreiz, savukārt artišoku cena viņām ilgi un dikti jāmeklē un arī tad parasti drošības pēc vēl man pārvaicā, kas šie zaļie bumbuļi tādi ir.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Jums jābūt drukātā vai elektroniskā žurnāla abonentam. Abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesat abonents, aicinām abonēt. Abonējot elektronisko žurnālu, neatkarīgi no abonementa termiņa, saņemsiet piekļuvi rakstam nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu