Garduma sviedri 1

Pašu rokām gatavota sarkanā karija pasta. Par laimi, gatavu maisījumu iespējams atrast veikalos. Foto — Shutterstock
Māris Diņģelis
Print Friendly, PDF & Email

Ceļojumi ir jaunas vietas, iepazīti cilvēki un bieži vien arī gardas un neparastas maltītes. Sākam rakstu sēriju, kurā dažādi autori dalīsies ar saviem ēdienu stāstiem

Taizemes salā Jāunoi Andamanu jūras dienvidos izejot no pludmales viesnīcas, bija tikai divas vakariņu izvēles — pagriezties pa labi vai pa kreisi. Pavisam vienkāršā restorānā kāda puskilometra attālumā pa labi lieliski garšoja ikviens ēdiens, kuram pavāre pievienoja tamarindu — tumši brūnā pastā samaltas, pupām līdzīgas pākstis, kas aug kokos. Savukārt mazliet tuvāk viesnīcai pa kreisi stāvas koka kāpnes uzveda līdz vienkāršai lapenei ar dažiem galdiņiem un šūpuļtīklu, kurā aptuveni 30 gadus vecais saimnieks tūrisma sezonas laikā pavadīja arī savas naktis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Jums jābūt drukātā vai elektroniskā žurnāla abonentam. Abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesat abonents, aicinām abonēt. Abonējot elektronisko žurnālu, neatkarīgi no abonementa termiņa, saņemsiet piekļuvi rakstam nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu