ĀM Ukrainas pārstāvim iesniedz notu, lai Latviju izņemtu no "ārzonu saraksta" • IR.lv

ĀM Ukrainas pārstāvim iesniedz notu, lai Latviju izņemtu no “ārzonu saraksta”

2
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) iesniegusi oficiālu notu Ukrainas pilnvarotajam lietvedim, aicinot Ukrainu veikt nepieciešamās darbības, lai mūsu valsti izņemtu no “ārzonu saraksta”, aģentūrai LETA pavēstīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ukrainas pilnvarotais lietvedis notas saņemšanai otrdien bija uzaicināts uz Latvijas ĀM.

Rinkēvičs uzsvēra, ka jau iepriekš norisinājās darbs pie šī jautājuma risināšanas. Pie tā strādā arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) un Finanšu ministrijas pārstāvji. Tāpat Ukrainā šo jautājumu risina kopā Latvijas un Igaunijas vēstnieki šajā valstī.

Ārlietu ministrs skaidroja, ka sākotnējā situācija izveidojās, nepareizi interpretējot Latvijas jauno nodokļu regulējumu, kas paredz 0% nodokli reinvestētajai peļņai. Taču tā nav vērtējama kā beznodokļu sistēma, jo Latvijā par dividendēm ir jāmaksā nodokļi.

Kā ziņots, Igaunijas laikraksts “Eesti Paevaleht” vēstīja, ka Ukraina Latviju ir iekļāvusi nodokļu patvēruma valstu sarakstā, šim lēmumam spēkā stājoties 2018.gada sākumā.

Latvijas iekļaušana nodokļu patvēruma valstu sarakstā ir kļūda, vērtējot Ukrainas 2017.gada nogalē pieņemto lēmumu, aģentūrai LETA jau iepriekš uzsvēra ĀM.

“Latvijas iekļaušana Ukrainas “ārzonu sarakstā” neapšaubāmi ir kļūda,” piekodināja ministrijā. Reaģējot uz notikušo, ĀM pārstāvji sazinājās ar Ukrainas valdību par šīs kļūdas novēršanu.

Komentāri (2)

Sskaisle 30.01.2018. 14.11

nū nezinu gan puisīt – nabagus šai valstī tramda kā saka ar visu veidu ieročiem, bet lielie bandīti te patiešām dzīvo cepuri kuldami
un tagad visi šitie digitālie jaunumi –

kā var bankā apzagt seifus ….
kas tur ar to Moldāvijas afēru bija, ar Magņitska naudām., ar RB afērām Francijā ai – nu kā saka – domāju , ka Ukrainai ir pamats tādai notai – bet nu latvu bālini – elite – ne pirmoreizi ar pīpi uz jumta – cik bankroti un reketi ir idzīvoti tā kā ….

dīvaini tikai, kaut kā Latvija – ES valsts, Ukraina – korumpētības karaliene ….

+1
-1
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > Dusma 30.01.2018. 14.25

    Tie ir tavējie,nevis latvju bāleliņi.===Tāpēc jau kopš pagājušā gada maija FKTK pievērsusies banku korespondējošo attiecību ASV dolāros risku izvērtēšanai, pievēršot uzmanību galvenokārt tā dēvēto nerezidentu klientu apkalpošanai. Kuras ir lielākās ārzemju pilsoņus un firmas apkalpojošās bankas, to FKTK priekšsēdētājs gan neatklāj, viņam neesot tādu tiesību. Taču publiskā telpā par AB/LV, Rietumu banku un vēl dažām, kuru klienti ir galvenokārt tā dēvētie nerezidenti, ir labi zināms.http://www.la.lv/banku-ipasnieki-trauce-kontroli/ Par Rietumu Bankas akcionāru kļuvis viens no turīgākajiem Honkongas uzņēmējiem – Balrams Čainraijs (Balram Chainrai).
    Februāra beigās noslēdzās darījums, kura rezultātā Balrams Čainraijs (51) kļuva par AS „Rietumu Banka” 5% akciju īpašnieku, iegādājoties tās pie viena no pašreizējiem bankas akcionāriem. Tajā pat laikā lielāko akcionāru – bankas dibinātāju Leonīda Esterkina un Arkādija Suharenko, kā arī uzņēmuma Boswell International Consulting Limited, kas pieder īru finansistam un miljardierim Dermotam Desmondam – daļas nav mainījušās.

    Balrams Čainraijs ir Lielbritānijas pavalstnieks, kurš pastāvīgi uzturas Honkongā un ir viens no lielākajiem uzņēmējiem šajā reģionā. Viņa finanšu stāvoklis tiek novērtēts 1 miljrd. ASV dolāru apmērā. https://www.ablv.com/lv/about/team/shareholders

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu