Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Eirozonas finanšu ministri pirmdien apstiprināja 6,7 miljardu eiro maksājumu Grieķijai no trešās starptautiskā aizdevuma programmas. Grieķija kopš 2010. gada ir saņēmusi miljardiem eiro trijos starptautiskos aizdevumos. Trešā glābšanas programma, kuru pašlaik finansiāli atbalsta ES valstis, bet ne Starptautiskais Valūtas fonds, ilgs līdz 2018. gada augusta beigām. Grieķija pēc tam cer pilnībā atgriezties pie tirgus finansēšanas.

Sestdien Turcija sāka sauszemes operāciju kurdu kaujinieku padzīšanai no Afrīnas pilsētas Sīrijas ziemeļrietumos. Turcijas operācijas Olīvas zars mērķis esot izveidot «drošu zonu» Afrīnā, kur pašreiz atrodoties aptuveni 8000—10 000 kaujinieku. Turcijas rīcība radījusi papildu spriedzi ne tikai konfliktu plosītajā Sīrijā, bet arī sarežģījusi Turcijas un ASV attiecības. Kurdu grupējumu, pret kuru vērsās Turcija, atbalsta ASV un ar to sadarbojas cīņā pret teroristiem Daesh.

Vācijas Sociāldemokrātiskā partija ārkārtas kongresā svētdien nobalsoja par oficiālu sarunu sākšanu «lielās koalīcijas» izveidē ar Merkeles vadītajiem konservatīvajiem.

Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja vienojās ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Phjončhanā soļot zem «Vienotas Korejas» karoga un sacensībās startēt ar apvienotu sieviešu hokeja komandu. Ziemeļkoreja uz olimpiskajām un paraolimpiskajām spēlēm plāno sūtīt 550 cilvēku delegāciju. Nav zināms, cik daudzi no viņiem būs sportisti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu