Vējonis: Šaubas par tiesnešu godprātību nevar atstāt bez reakcijas • IR.lv

Vējonis: Šaubas par tiesnešu godprātību nevar atstāt bez reakcijas

7
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskata, ka Tieslietu padomei izlēmīgi jārīkojas, lai izvērtētu publiskoto informāciju par atsevišķu tiesnešu godprātību. “Šaubas par tiesnešu godprātību nevar atstāt bez reakcijas. Tas vairo sabiedrības neuzticēšanos tiesu varai kopumā,” ceturtdien tikšanās laikā ar Tieslietu padomes un Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču teica Vējonis.

“Sagaidu, ka Tieslietu padome rīkosies, lai sabiedrībai izskaidrotu publiski izskanējušo informāciju par vairāku tiesnešu apšaubāmu rīcību maksātnespējas lietās,” uzsvēra Valsts prezidents.

Sarunā ar Bičkoviču Valsts prezidents norādīja, ka tiesu varai pašai jāizvērtē un jāsniedz skaidrojums sabiedrībai saistībā ar plašsaziņas līdzekļos un profesionāļu diskusijās izskanējušajām aizdomām par atsevišķu tiesnešu rīcību.

Bičkovičs bija vienisprātis ar prezidentu, ka tiesu vara ir spējīga kritiski izvērtēt notikušo un meklēt nepieciešamos pilnveidojumus, lai novērstu šādu gadījumu atkārtošanās iespējas, informē Prezidenta kanceleja.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja publiski izskanējušos tiesnešu un nozares profesionāļu aicinājumus atklāti diskutēt par šiem jautājumiem. “Tas parāda tiesu varas spēku un sistēmas potenciālu – mums ir daudz godprātīgu un profesionālu tiesnešu, kuri vēlas stiprināt tiesiskumu,” norādīja Vējonis.

Ceturtdien žurnālā Ir vairāki Augstākās tiesas tiesneši pieprasa rūpīgi pārbaudīt mediju atklātās aizdomas par vairāku tiesnešu negodprātīgu rīcību maksātnespējas lietās. Publiskotas arī tiesnešu vēstules Tieslietu padomei ar aicinājumu 22. janvārī izvērtēt šo tiesnešu rīcību.

Sarunas laikā prezidents ar Bičkoviču arī pārrunāja tiesnešu un tiesu darbinieku atlīdzības jautājumus. Valsts prezidents uzsvēra, ka tiesnešu atalgojumam ir jābūt konkurētspējīgam, lai spētu tiesneša darbam piesaistīt nozares labākos profesionāļus.

Komentāri (7)

tonijs 18.01.2018. 15.37

Sarunas laikā prezidents ar Bičkoviču arī pārrunāja tiesnešu un tiesu darbinieku atlīdzības jautājumus. Valsts prezidents uzsvēra, ka tiesnešu atalgojumam ir jābūt konkurētspējīgam, lai spētu tiesneša darbam piesaistīt nozares labākos profesionāļus.
……………
To var vienkārši atrisināt- par kļūdainiem lēmumiem, kuri augstākā instancē tiek atcelti, tiesnesim alga nav jāmaksā, un ietaupītā nauda jāsadala starp godprātīgiem tiesnešiem.

+2
0
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > tonijs 18.01.2018. 15.52

    Nejauc kļūdainus lēmumus ar negodprātīgiem.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

J.šveiks 19.01.2018. 12.03

lembem pokui, jo, ka tik tiesas strādātu vēl sūdī*āk , jo labāk , viņš uz to ieņirdz savu mērkaķa smieklu, viņu aiz restēm iemest nav mums spējīgu tiesu… vējons ir lembes ielikta lupatbunte , ne prezidents, apsmiekls visai pasaulei, bičkovič ar savu zilo šnobeli tikai to pierāda, vēl gadus 30 , kad šie mērgļi būs zem zemes , a varbūt elles piķa grāpjos , Latvija atdzims savā krāšņumā

0
0
Atbildēt

2

    basta > J.šveiks 19.01.2018. 12.07

    Putina favorīts, Vējonis, ir tavējo prokremlisko mērgļu: SC un Vienotības, čekas kuratoru izvēlētais prezis.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    J.šveiks > J.šveiks 20.01.2018. 10.50

    kur tu rāvi ka manējo?

    +1
    0
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > J.šveiks 20.01.2018. 13.29

    Vienotība ar tavu mīļoto Zatleru par Levitu nenobalsoja?Nenobalsoja!Tātad Vējonis jūsējais.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Antons 18.01.2018. 16.56

Vējonis, ilggadējais Lemberga pakalpiņš, ar kura partijas palīdzību tiesu sisrtēma tika degradēta gadu gadiem, kā vienmēr, origināls un pilns ar svaigām idejāsm.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu