LU un RTU no "Mikrotīkla" saņem kopā 500 tūkstošus eiro zinātnes attīstībai • IR.lv

LU un RTU no “Mikrotīkla” saņem kopā 500 tūkstošus eiro zinātnes attīstībai

Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas Universitātes (LU) fonds no SIA “Mikrotīkls” pagājušā gada beigās saņēma 250 000 eiro ziedojumu jaunu eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu projektu īstenošanai. Otra Latvijas lielākā augstskola Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) vairāku inženiertehnisko jomu attīstībai no uzņēmuma Attīstības fondā saņēma tikpat lielu ziedojumu – 250 000 eiro, ziņo LETA, atsaucoties uz augstkolu pārstāvjiem.

SIA “Mikrotīkls” LU fondam atbalstu sniedz jau kopš 2011.gada. Šo sešu gadu laikā “Mikrotīkls” LU fondam ziedojis 1,75 miljonus eiro, kas to padara par fonda platīna mecenātu.

Savukārt RTU uzņēmums vēlas atbalstīt elektronikas, telekomunikāciju un datorzinātnes projektus, kā arī RTU projektus, kas saistīti ar inženierzinātņu popularizēšanu skolēnu vidū un skolēnu zināšanu pilnveidi eksakto zinātņu jomās. Tāpat uzņēmums izlēmis sniegt materiālu atbalstu RTU Inženierzinātņu vidusskolai, kā arī ziedot iekārtas fakultāšu laboratorijām, tādējādi ievērojami uzlabojot augstskolas programmu daudzpusīgumu un palīdzot veidot modernāku studiju vidi.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu