NATO plāno nostiprināt kaujas grupas Baltijas valstīs un Polijā • IR.lv

NATO plāno nostiprināt kaujas grupas Baltijas valstīs un Polijā

23
Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis sers Džeimss Everards.

NATO sauszemes karaspēka vienības šeit ir integrējušās ļoti labi un ātri

NATO plāno nostiprināt Baltijas valstīs un Polijā izvietotās alianses kaujas grupas ar gaisa spēku un flotes elementiem, pavēstīja NATO Eiropas spēku virspavēlnieka vietnieks ģenerālis Džeimss Everards.

“NATO sauszemes karaspēka vienības šeit ir integrējušās ļoti labi un ātri, bet mums tās ir jānostiprina ar gaisa spēku un flotes elementiem. Tas mums Baltijas valstīs un Polijā būs nākamais izaicinājums,” trešdien vizītes gaitā Igaunijā sacīja ģenerālis.

Sauszemes karaspēka un gaisa spēku sadarbība ir ļoti svarīga, un tā ļaus vēl pamatīgāk paaugstināt kaujas grupu spējas aizsardzības un pretinieka savaldīšanas jomās, viņš skaidroja.

Augusta beigās notikusī britu iznīcinātāju viesošanās Igaunijā nebūs pēdējā, un kopīgas mācības ar vietējo NATO kaujas grupu tiek plānotas arī nākotnē, ziņo LETA.

“Man vislielāko gandarījumu rada tas, ka mēs ar igauņu kolēģiem raugāmies vienādi uz to, kas būtu jādara tālāk. Es esmu ļoti apmierināts ar līdzšinējo progresu, bet joprojām ir daudz kas, ko darīt,” sacīja Everards.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu