ASV valdības aģentūrām aizliegts izmantot ''Kaspersky Lab'' produktus • IR.lv

ASV valdības aģentūrām aizliegts izmantot ”Kaspersky Lab” produktus

29
"Kaspersky Lab" prezidents Jevgēņijs Kasperskis pēc ceremonijas Piemaskavas skolā, kurā šoruden tika atklāti "Kaspersky IT Lab" divgadīgie matemātikas kursi vecāko klašu skolēniem.

Ministrija bažījas par “Kaspersky Lab” saikni ar Krievijas izlūkdienestiem

ASV Iekšzemes drošības ministrija trešdien deva rīkojumu valdības aģentūrām pārtraukt izmantot Krievijas uzņēmuma “Kaspersky Lab” produktus, ziņo LETA/DPA.

Ministrija bažījas par “Kaspersky Lab” saikni ar Krievijas izlūkdienestiem un norādīja, ka Krievijā ir spēkā likumi, kas ļauj izlūkdienestiem iegūt informāciju no “Kaspersky Lab”. Tādejādi “Kaspersky Lab” produktu izmantošana var radīt risku ASV nacionālajai drošībai.

Ministrijas rīkojums prasa valdības aģentūrām 30 dienu laikā identificēt “Kaspersky Lab” produktus, ko tās lieto, 60 dienu laikā izstrādāt plānus, kā pārtraukt izmantot šos produktus, un 90 dienu laikā pilnībā atteikties no to lietošanas.

“Federālo valdības sistēmu aizsargāšana prasa izskaust potenciāli ievainojamās vietas, nodrošināt aizsardzību pret kiberuzbrukumiem un nākotnes draudu paredzēšanu,” norādīts ministrijas paziņojumā.

ASV Aizsardzības ministrija jau ir atteikusies no “Kaspersky Lab” produktiem.

“Kaspersky Lab” paziņojusi, ka izvirzītās apsūdzības ir nepatiesas un nav pamatotas ar jebkādiem drošiem pierādījumiem.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu