"Rīgas satiksme" līdz 2020.gadam pagarina līgumu par minibusu pakalpojumiem • IR.lv

“Rīgas satiksme” līdz 2020.gadam pagarina līgumu par minibusu pakalpojumiem

28
Foto: Sintija Zandersone, LETA

Tagadējam pārvadātājam dod priekšroku, kamēr beigsies ieilgušais jaunais iepirkums

Pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” līdz 2020.gada 30.oktobrim pagarinājusi līgumu ar pilnsabiedrību “Rīgas mikroautobusu satiksme” par minibusu pakalpojumu sniegšanu galvaspilsētā, aģentūru LETA informēja “Rīgas satiksme” pārstāvis Viktors Zaķis.

Lēmums pagarināt līgumu pieņemts, lai nodrošinātu pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību Rīgas pilsētā, jo esošā iepirkumu procedūra vairākkārt tika apstrīdēta, bet pretendentu norādīto automašīnu piegādātāju aptaujā “Rīgas satiksme” pārliecinājusies, ka to piegādei ir nepieciešami vismaz 12 mēneši.

Pirmais līgums ar RMS par paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla daļas maršrutos tika noslēgts 2013.gada 4.janvārī uz pieciem gadiem. Toreiz RMS uzvarēja konkursā par pakalpojuma nodrošināšanu Rīgas pilsētā.

Ņemot vērā to, ka līgums ar RMS beidzas 2018.gada janvārī, jau 2016.gada oktobrī “Rīgas satiksme” izsludināja jaunu iepirkumu par minibusu pakalpojumu nodrošināšanu. Iepirkumam pieteicās divi pretendenti – RMS un personu apvienība AS “Liepājas autobusu parks” un AS “Nordeka”. Iepirkuma rezultāts Iepirkumu uzraudzības birojā tika apstrīdēts trīs reizes.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu