VIDEO: Straupes kūku cepējas Kitijas Dzērves iedvesmas stāsts • IR.lv

VIDEO: Straupes kūku cepējas Kitijas Dzērves iedvesmas stāsts

9
Kitija Dzērve. Publicitātes foto

“Man ir svarīgi, ka katra lieta, ko mēs gatavojam, ir tāda, kādu mēs dotu saviem draugiem, ģimenei un bērniem. Kūkas ir jātaisa tā, kā tu to darītu sev,” ir pārliecināta Kitija Dzērve – kūku cepēja no Straupes pagasta Pārgaujas novadā.

“Kūkas var cept cilvēks, kuram ir garšas izjūta. Ja tev pašam garšo, tad, domāju, ka arī pārējiem garšos,” uzskata Kitija.

“Šobrīd man ir vajadzīga Latvija – daba un cilvēki, kas šeit ir apkārt. Man ļoti patīk Latvijas cilvēki. Man liekas, ka mēs paliekam arvien foršāki un atvērtāki. Es cenšos saskatīt skaisto un pozitīvo pusi, kur cilvēki dara, grib un ir enerģijas pilni,” uzsver Kitija. “Man patīk Straupe, es vienkārši šeit dzīvoju. Šīs ir manas mājas. Šeit ir sākums “Aijas kūkām”.”

Latvijas simtgades projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Projekta īstenotāju iecere ir uzdāvināt Latvijai 100.dzimšanas dienā 100 iedvesmas stāstus par jauniem cilvēkiem Latvijas reģionos. Projektu TUESI.LV īsteno biedrība “NEXT” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Komentāri (9)

Ilga Šķestere 21.12.2017. 20.11

Pazīstu “Aijas kūkas” jau daudzus gadus. Viss, kas ir izveidots, tapa smagā darbā. Kitija pārņēma savas mammas iesākto, kad mamma aizgāja no dzīves. Prieks par uzņēmīgu, gudru, strādātgribošu jaunu cilvēku . Kūkas ir fantastiskas, gatavotas ar mīlestību. Un – no Latvijas produktiem. Arī pārējā “Aijas kūku” produkcija ir ļoti garšīga. Cien. Dusma, turpiniet dusmoties, izgāziet savu žulti, turpiniet skaust. Tā runā tikai tie, kuri paši nav gatavi neko darīt, bet tikai kritizēt.

+1
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > Ilga Šķestere 22.12.2017. 10.40

    ej nu tu Ilga, ko man skaust – Tu man izstāsti , cik tā jaunā skaistā meitene – kurai visa dzīve priekšā var nopelnīt ar kūkām.
    Nopirku biļetes uz LNSO koncertu – Ģildē balkonā – pa vidu – nu salīdzinoši laba akustika, bet ne labākā, bet redzēt lāgā nevar . Zini, cik biļete maksāja? 1 gabals – 40 eur , šampi starpbrīdī gribēšu – ļoti – minims 4 eur , bet mājās – es iešu kājām – man labi, bet ja jābrauc mājās , ja vēl uz laukiem … nu – cik naudiņas aiziet

    Un nesaki, ka lai eju uz koncertiem baznīcās – viena lieta, ka tur tāpat jāmaksā, otra lieta – man gribas smalko mūziku. Pati sēdi baznīcās.

    Nu – un tas ir par izdevumiem kultūrai – vai mums te cilāt netīro veļu par to cik valsts no viņas paņem par to, ka viņa kaut ko dara ? Cik grāmatas maksā, ja pieņemam, ka katram ir kāda grāmata , ko gribas nevis bibliotēkā , bet plauktā pa rokai.
    Pucēties negribas?

    Par ko man apskaust – ka jauna un smaida , nu ir nu gan laime – es arī biju jauna un smaidīju, tik ilgi smaidīju, kamēr tagad jūtos , kā zaķis kam jāmūk no mednieka – no valsts –

    tā kā – dzīvo laimīgi – un netraucē man dusmoties un rāties – un tai meitenei lai veicas – absolūti nav žēl, bet nu nestāstiet, ka tā nu baigā laime

    0
    0
    Atbildēt

    1

    BardainaisSigne > Dusma 22.12.2017. 12.53

    Dusmojies uz sevi,ka balsoji par valsts gremdētājiem.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

tonijs 21.12.2017. 20.00

“Aijas Kūkas” ir ģimenes uzņēmums, ko Aija nodibināja 2004. gadā. Pirmā kūka gan tika izcepta 90. gadā kādai draudzenei priekš dzimšanas dienas svinībām. Torte bija sākums – klienti nesa produktus, Aija cepa kūkas. Vēlāk, kad izejvielas jau bija vieglāk pieejamas, Aija pieņēma kūkas pēc pasūtījuma. No sākotnējiem trim kūku veidiem, šobrīd “Aijas Kūku” sortimentā ir vairāk nekā 15 kūku veidi, pīrādziņi, plātsmaizes, kliņģeri un mazie gardumi. Tagad ģimenes uzņēmumu turpina Aijas meita Kitija.
http://hansa.pargaujasnovads.lv/id135/aijas-kukas
…………………
Var jau būt, ka krāšņai dzīvei ar kūku cepšanu nepietiek, bet, ja cilvēki laukos ar mazu biznesiņu spēj sevi uzturēt, nežēlojas un neprasa pabalstus, arī tas ir labi.

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > tonijs 22.12.2017. 10.47

    Tonij, es uzskatu, ka tā ir katras saimnieces goda lieta – pašai cept kūkas un pīrādziņus un ko tur vēl. Svētkos nav ko kasīties pa pēļiem

    Un ar pieticību es nemokos un nestāstiet man , ka tā nu baigā laime – dzīvot no rokas mutē. Nu nestāsti Tu man šito . Viss

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 22.12.2017. 14.35

    Es pīrādziņus cept protu, bet kūkas neprotu, tāpēc tās pērku. Mēs jau nezinām, vai meitene dzīvo no rokas mutē- izskatās gan paēdusi, gan apmierināta ar dzīvi. Dara to, kas patīk. Nav daudz tādu cilvēku, kas pelna iztiku, darot sev tīkamu darbu.

    Runājot par šī projekta finansējumu, tad tas ir sācies kā brīvprātīga iniciatīva 2015.gadā, tagad šo projektu TUESLV atbalsta Izglītības ministrija. Nedomāju, ka ir runa par milzīgām summām. Malači, kas dara!

    0
    0
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > tonijs 22.12.2017. 15.54

    NĒ – ES TĀ NEDOMĀJU – MANA GRIBAS LAI IR CITI – LIELI PAGRIEZIENI

    0
    0
    Atbildēt

    1

    tonijs > Dusma 22.12.2017. 16.47

    Lieli apgriezieni var sabojāt kvalitāti- ja kūku cepšana aizies sērijveidā, pēc konveijera principa, tad tās sanāks šķības, nesmukas un negaršīgas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 21.12.2017. 13.47

man nenormāli dziļi riebjas šitā muldēšana – cik simti tūkstoši tam aiziet ?

jūs taču negribiet man iestastīt, ka cepot kūkas var uzturēt sevi bērnus, atbalstīt vecākus , baudīt kultūru, izglītot sevi

var būt – pieļauju, ka var būt ka cepot kūkas var izdzīvot , bet cik tādu ir , kuri ir gatavi šo dzīvi nevis krāšņi nodzīvot , bet izdzīvot?

būtu to naudu , ko izmet šitādai propagandai – atdevuši lauku skolu uzturēšanai , bāreniem, pusēdušiem bērniem

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu