Cerīgi • IR.lv

Cerīgi

1
Nellija Ločmele

Miers pieņemt lietas, ko nespējam ietekmēt, drosme mainīt tās, kas ir mūsu varā, un gudrība atšķirt pirmo no otrā — šī viedā trīsvienība ir laba ceļamaize jaunajam gadam. Tas būs gads, kurā ievēlēsim Latvijas nākamās simtgades līderus. Protams, nekur vecā elite pēkšņi neizkūpēs un jaunie neuzšausies kā sprauni bambusu dzinumi. Tomēr simbolisks pagrieziena punkts jaunāko laiku vēsturē būs brīdis, kas arī prognozējams šogad — spriedums Aivara Lemberga lietā. Kas vēl gaidāms, lasiet Ir prognozēs.

Taču vispirms jāpieliek punkts šim rosīgajam gadam. Jau tradicionāli to darām, izceļot īpašu ievērību izpelnījušos cilvēkus.

Spoža līdere šogad ir pasaules tenisa vēsturi pārrak-stījusī «jaunā un niknā» Aļona Ostapenko, kas strauji ielēkusi pasaules labāko desmitniekā un nebaidās mērķēt uz pašu virsotni. Lai izdodas!

Patīkams pārsteigums kultūras ainavā ir sen neredzēta rekordtirāža latviešu oriģinālromānam, ko spējis sa-sniegt Noras Ikstenas Mātes piens. Bravo!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu