Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Laimīgas beigas / Happy End.
Kristīne Simsone

Laimīgas beigas / Happy End. AustriešaMihaela Hanekes jaunākais darbs ir skarbs stāsts par mūsdienu sabiedrību un tajā pieaugošo cinismu. Dziļi maskēta divkosība un egoisms tiek mantots paaudzēs, neatgriezeniski izkropļojot gados jaunāko cilvēku dzīves uztveri un atbrīvojot no jebkādas cilvēciskās ētikas: interneta tiešraidē iefilmēt te kāmīša, te opīša nāvi, izrādās, ir pieņemami. Lai arī nebūt ne spožākais no Hanekes darbiem, filma iedarbojas kā šoka terapija un distancēts vērojums, nevis moralizējoša fabula. Kā jau režisoram raksturīgi — satricina un sapurina, nedodot skatītājam ne mazākās cerības. Lomās: Izabella Ipēra, Žans Luijs Trentiņāns un Metjū Kasovics. Splendid Palace no 7. decembra.

Zvaigžņu kari: Pēdējie džedi / Star Wars: The Last Jedi. Kurai nometnei piederat jūs? Vai kaismīgajiem Zvaigžņu karu sekotājiem ar enciklopēdiskām zināšanām par 40 gadu seno fantastikas filmu franšīzi? Vai tiem, kam jau sajucis filmu skaits? Lai vai kā, pēc pagājušā gada pārsteidzoši saturīgās filmas Spēks mostas šo turpinājumu ir vērts gaidīt — tā režija uzticēta salīdzinoši jaunam režisoram Raienam Džonsonam, kurš veidojis gan ikonisko seriālu Breaking Bad, gan pierādījis sevi fantastikas žanrā ar trilleri Looper (2012). Filmā vēl redzama 2016. gadā aizsaulē aizgājusī Kerija Fišere jeb princese Lea. Neesmu redzējusi. No 15. decembra.

Kā izglābt Ziemassvētkus / Santa & Cie. Franču kino laika gaitā ir teicami apguvis Holivudas blokbasteru kopēšanas mākslu un nu uzražojis brīvdienu izklaides stiķi par Ziemassvētku vecīša nedienām. Proti, ko iesākt, ja rotaļlietu «ražošanas» karstumā saslimst elfi? Būtiska filmas problemātika šķiet patērēšanas kultā balstīta — vai tiešām rotaļlietu nesaņemšana ir traģēdija? No 15. decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu