Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Dzīvības elpa
Kristīne Simsone

ooo Dzīvības elpa / Breathe. Biogrāfiskā lente par britu Robinu Kavendišu (pirmo cilvēku, kurš izvēlējās atstāt slimnīcu, būdams pieslēgts pie mākslīgās elpināšanas) strādā, pateicoties vienkāršām stāstniecības formulām, tomēr ir saistoša un aizkustinoša. Izvirzot uzmanības centrā Endrū Gārfīlda un Klēras Fojas spēlēto varoņu gribasspēku un kopības izjūtu, filma nevairās no emociju kāpinājumiem, kas dažbrīd atgādina Holivudas zelta laikmeta melodrāmu vērienu. Baudāmi. No 8. decembra.

oo Brīnumu rats / Wonder Wheel. Vudijs Allens vēl arvien ražo filmas iespaidīgā ātrumā, taču viņa kinodarbi kļūst aizvien rēnāki. Brīnumu ratā no Allena rokraksta ir atlikuši tikai dāsnie dialogi un varoņu psiholoģiskie portreti. Citādi filma ir strups pastāsts teatrālas ludziņas veidolā par apskretuša mačo — karuseļa operatora (Džims Beluši) — un viņa dzīves nogurdinātās sievas (Keita Vinsleta) ikdienu. Var, protams, priecāties par kaleidoskopa krāsainībā ieturēto kinematogrāfiju, bet vājā dramaturģija šo gandarījumu ātri vien nokauj. No 8. decembra.

Kino Bize jubilejas programma. Ticiet vai ne, bet Rīgas miniatūrā arthouse kinooāze Kino Bize svin 5. jubileju. Nedēļu garās svinības tiks atzīmētas ar izcilu kinoklasikas programmu — Žana Lika Godāra, Žorža Franžī, Filipa de Broka, Anrī Žorža Kluzo, Džozefa Louzija un Renē Lalū pazīstamākajiem darbiem. Noskatīties uz lielā ekrāna, piemēram, Godāra Trako Pjero vai Franžī daudzus režisorus iedvesmojušo šausmu filmu Acis bez sejas ir kinopieredze, kas iedarbosies ar dubultu spēku neatkarīgi no tā, cik reižu šīs filmas redzētas.  No 7. līdz 13. decembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu