Digitālā drošība un higiēna • IR.lv

Digitālā drošība un higiēna

Merle Maigre. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Aivars Ozoliņš

Būt dažus soļus priekšā laikam — tā NATO Kiberaizsardzības izcilības centra Tallinā direktore Merle Maigre definē sava darba jēgu

Šoreiz tās ir brokastis, turklāt agras. Merle Maigre tikai dažas stundas bija Rīgā 28. novembrī, lai piedalītos diskusijā digitālās brīvības festivālā, bet intervijai atrada laiku septiņos no rīta viesnīcā Alberts.

Merle uzreiz brīdina, ka nepārstāv NATO: «NATO štābs ir ļoti stingrs par to, ka mēs nepārstāvam oficiāli NATO viedokli.»

Kiberaizsardzības izcilības centru 2008. gadā dibinājušas NATO dalībvalstis, sertificējusi NATO Transformācijas pavēlniecība, tomēr tas nav daļa no NATO, kaut arī ir starptautiska militāra organizācija. «Mēs neesam daļa no NATO komandstruktūras vai NATO spēku struktūras,» Merle uzsver. «Tas nozīmē, ka neesam iesaistīti NATO ikdienas operacionālajā darbā.»

Centru dibināja septiņas NATO valstis, pašlaik tas «pieder» jau 20 valstīm, no kurām trīs nav NATO — Austrija, Somija un Zviedrija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu