"Saskaņas" un ZZS deputāti Lāčplēša dienā Krievijā piedalījās Žirinovska partijas sporta spēlēs • IR.lv

“Saskaņas” un ZZS deputāti Lāčplēša dienā Krievijā piedalījās Žirinovska partijas sporta spēlēs

12
Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs.

Saeimas deputāti no “Saskaņas” un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāts Jānis Klaužs Lāčplēša dienā piedalījās Krievijas parlamenta atbalstītās biedrības “Jaunā līga” rīkotajās sporta spēlēs, kuru iniciators ir Krievijas Valsts domes deputāts no Vladimira Žirinovska vadītās Krievijas liberāldemokrātiskās partijas Dmitrijs Sviščevs, raksta “Latvijas Avīze”.

Šīs sporta spēles notiek kopš 2009.gada, tajās politiķi spēlē minifutbolu, tenisu, badmintonu, galda tenisu, biljardu un šahu. Pirms Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gadā pasākumā piedalījās arī “Vienotības” un Nacionālās apvienības politiķi, tāpat kā ZZS politiķi un senāk arī tautpartijieši.

Saeimas deputāts Vitālijs Orlovs (S) intervijā Krievijas videosižetā tiek pieteikts kā šo spēļu “vecmeistars” un stāsta, ka ir “Ārlietu ministrijas īstenota diplomātija, ir tautas diplomātija, ir starpparlamentu diplomātija”. “Sporta sacensībās, cīnoties ar pretinieku un pēc tam apspriežot spēles rezultātus, tu, kā likums, atrodi kopīgu valodu daudz ātrāk nekā pie sarunu galda,” saka Latvijas deputāts. Tajā pašā videosižetā tiek stāstīts, ka pirmoreiz šogad ar šo spēļu dalībniekiem un organizatoriem tikās Krievijas domes augšapalātas pārstāvji.

Savukārt Saeimas deputāts Ivans Ribakovs (S) šīs vizītes ietvaros tikās ar Maskavas Pedagoģiskās universitātes studentiem. Kā rakstīts universitātes mājaslapā publicētajā ziņā, Ribakovs uzaicināts kā “kolēģis”, jo vairāk nekā 15 gadus vadījis Rēzeknes skolu. Viņš atbildējis uz studentu jautājumiem par krievu tiesībām Latvijā un vēsturisko atmiņu, “kliedējot daudzus stereotipus par baltiešiem”. Ribakovs arī uzdāvinājis Maskavas studentiem Saeimas “Saskaņas” frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča grāmatu “Как создавали Латвию.1917”, rakstīts ziņā.

Par Maskavā notiekošajām sporta spēlēm tika informēta Saeimas Sporta apakškomisija. Tās vadītājs Jānis Upenieks (V) uzsvēra, ka informējis apakškomisijas deputātus par pasākumu, bet izvēli atstājis komisijas deputātu ziņā. “Katru gadu pienāk ielūgums, mans pienākums ir informēt kolēģus. Attiecībā uz Krieviju un tās politiku man ir labi zināms Ārlietu ministrijas viedoklis, un pats šajās spēlēs nepiedalos. Vai pieņemt ielūgumu, paliek deputātu ziņā. Man nav tiesību aizliegt cilvēkiem piedalīties. Sarunās atgādinu ĀM viedokli,” skaidroja Upenieks.

Šogad uz sporta spēlēm devās “Saskaņas” deputāti Ivans Klementjevs, Ivans Ribakovs, Mihails Zemļinskis, Vitālijs Orlovs un ZZS deputāts Jānis Klaužs. Spēlēs Latvijas deputāti esot ieguvuši trešo vietu, piekāpjoties tikai Baltkrievijai un uzvarētājai Krievijai.

Ribakovs apgalvojis, ka viņš un kolēģi par ceļu uz Maskavu maksājuši no savas kabatas. Jautāts par to, vai deputātiem no Latvijas pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos pienākas piedalīties šādā pasākumā, Ribakovs atbildējis: “Krievija ir mūsu kaimiņvalsts, un tas ir normāli, ka mēs sarunājamies.”

Komentāri (12)

Antons 24.11.2017. 11.47

Nu un, stulbai ZZS elektorāts balsos par Lemberga ZZS pat, ja viņi tiešajā ēterī bučotu Žirinovskim vai Putinam roku.
Šis te elektorāts ir lielākā Latvijas nelaime, ja nebūtu pērkamie un izdresētie Lemberga papagaiļi ZZS, Latvijas tiesu sistēma, ekonomika, utt. būtu pavisam citā līmenī.
Kaut, no otras puses, ko prasīt no šīm te amēbām, Lembergs nopircis gan prokurorus, gan tiesnešus, gan KNAB un citu partiju atsevišķas būtnes.
Latvijā Saimā tiešām vajadzēja noņamt to lozungu par vienu taisnību visiem, un uzlikt citu – “viss pārdošana”i.

+13
-3
Atbildēt

2

    BardainaisSigne > Antons 24.11.2017. 12.05

    Būtu jau būtu citā līmenī,Vienotība vēl būtu pastūrējusi kādus gadiņus un mēs būtu braukuši ar ērtajām un stabilajām krievu lidmašīnām,kuras girmesi būtu sapirkuši.

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    basta > Antons 26.11.2017. 00.50

    Nu un, stulbais Vienoķibas eļektorats, 3% atlikušo marginālo padibeņu, balsos par Dombrovski, pat ja čekistu publiski piesmieto morālo kropli, Dombrovski, čekisti izdrāzīs uz arēnas Rīga ledus, hokeja spēles laikā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

vvilums 24.11.2017. 12.45

ZZS/SC kā parasti solidāri , šoreiz kopā FSB norādes pirms izšķirošā balsojuma noteikti saņēma.
Krievi pat sportā ir “netīri līdz ausīm” .

+7
-2
Atbildēt

1

    BardainaisSigne > vvilums 24.11.2017. 12.51

    Klaužs nav ZZS biedrs,tikai ievēlēts no ZZS saraksta.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

Ance Strautina 25.11.2017. 12.27

Pa televiziju teica, ka ari’Dana Reizniec- Ozola ari aizbrauca. uz zirinovska svetkiem.Mani interese vai Dana ari brauca– vai ne

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu