Uzsver Latvijas un Krievijas viedokļu atšķirības, tomēr saglabājot vēlmi praktiski sadarboties • IR.lv

Uzsver Latvijas un Krievijas viedokļu atšķirības, tomēr saglabājot vēlmi praktiski sadarboties

1
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Zane Bitere, LETA

Lai gan Latvijai un Krievijai ir atšķirīgs viedoklis par konfliktu Ukrainā un Latvija neatzīst un nosoda Krimas aneksiju, Latvija vēlas turpināt praktisku sadarbību ar Krieviju jautājumos, kur pašreizējos apstākļos tas ir iespējams. Tā, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministra pirmo vietnieku Vladimiru Titovu, sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), citē aģentūra LETA.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka Latvija un Krievija ir kaimiņvalstis, tādēļ svarīgi turpināt dažādu praktisko jautājumu risināšanu. Ministrs aicināja Krievijas pusi īstenot Minskas vienošanos, jo pašlaik šajā jautājumā nav progresa.

Rinkēvičs pozitīvi novērtēja starpvaldību komisijas un Latvijas-Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas paveikto darbu un pauda gandarījumu, ka šodien politisko konsultāciju laikā tiks parakstīti divi divpusējie dokumenti – vienošanās par grozījumiem 2010.gada 20.decembra Latvijas valdības un Krievijas valdības vienošanās par Latvijas un Krievijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu vienkāršošanu, kā arī Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plāns 2018.-2019.gadam.

Tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs pauda Latvijas vēlmi atgūt 1919.-1940.gadā Latvijā uzņemto filmu oriģinālus. “Latvija nākamgad svinēs valsts simtgadi, tādēļ filmu oriģināli ir būtisks kultūrmantojums,” sacīja Rinkēvičs.

Puses apmainījās viedokļiem par aktuālajiem starptautisko attiecību un politikas jautājumiem, tostarp par situāciju Irānā, Ziemeļkorejā un Tuvajos Austrumos.

Titovs atrodas Latvijā, lai piedalītos Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju regulārajās politiskajās konsultācijās. Latvijas-Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas ir formāts, kurā tiek pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes. No Latvijas puses tās vada ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs, no Krievijas puses – Titovs.

Komentāri (1)

basta 14.11.2017. 20.30

“tomēr saglabājot vēlmi praktiski sadarboties”
——————-
SC neizdevušās koaļicijas partņeri saglabā vēlmi, apkalpot Lielo brāli. Es novēlētu Rinkēvičam padomāt par to, ka Ķīna drīz var kļūt par mūsu kaimiņvalsti un tā var nenovērtēt mūsu politiķu līšana uz vēdera Krievijas priekšā

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu