Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Iznīcināšanas kārtībā
Kristīne Simsone

Norvēģijas filmu dienas.  Trīs pēdējos gados tapušas norvēģu filmas. Melnā kriminālkomēdija Iznīcināšanas kārtībā ar zviedru aktieri Stellanu Skašgordu galvenajā lomā ir spožs atriebes stāsts ar noslīpētu, sausu humoru, kas noskaņas ziņā atsauc atmiņā brāļu Koenu darbus. Savukārt režisora Eskila Fogta Aklums ir jūtīgs vērojums par cilvēka iztēli, bet komēdijdrāma Dzīve turpinās uz krietni vien vieglākas nots vēsta par attiecībām pēc piedzīvotas neuzticības. KSuns no 10. līdz 12. novembrim. Ieeja bez maksas.

Aizekrānija. Kino muzeja atvērtā izstāde, ieskicējot būtiskākos Latvijas kino vides pavērsiena punktus, ļauj ielūkoties filmu tapšanas aizkulisēs. Videointervijas ar režisoriem, liecības no pašmāju kinoklasikas uzņemšanas laukumiem, kā arī iespēja aplūkot aroda «instrumentus» — montāžas galdu, vēsturiskās kinokameras —, īpaša sadaļa ir veltīta animācijai. Vērtīgs notikums apmeklējumam ar ģimeni. Rīgas Kino muzejā Peitavas ielā 10 (ieeja no Alksnāja ielas).

Kinofestivāls Spektrs. Astotais un, atsaucoties uz organizatoriem, arī beidzamais minikinofestivāls Spektrs turas pie ierasta formāta — gan nozīmīgas šāgada pirmizrādes (piemēram, Džordža Klūnija un Vudija Allena režisētās filmas — Suburbikona un Brīnumu rats), gan spilgti žanra kino paraugi. Vērts pievērst uzmanību šausmu filmai Meroubounas noslēpums, kā arī vizuāli hipnotiskajam, psihedēliskajam ceļojumam Vudšoka — zaudējuma stāsts no jaunas sievietes perspektīvas; galvenajā lomā Kirstena Dansta. Kino Citadele no 6. līdz 12. novembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu