Ašeradens paliks ekonomikas ministra amatā; Āboltiņu izslēdz no ‘’Vienotības’’ • IR.lv

Ašeradens paliks ekonomikas ministra amatā; Āboltiņu izslēdz no ‘’Vienotības’’

20
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens. Foto: Zane Bitere, LETA

Partijas “Vienotība” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens paliks ekonomikas ministra amatā, šodien nolēma politiskā spēka valde. Kā ziņo aģentūra LETA, Saeimas “Vienotības” frakciju nolemts uzticēt vadīt deputātam Hosamam Abu Meri.

Partijas valde šodien nolēma no politiskā spēka izslēgt kādreizējo partijas līderi un līdzšinējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu. Āboltiņa no “Vienotības” izslēgta par komentāriem un rīcību jauna ekonomikas ministra meklēšanas laikā

“Vienotības” priekšsēdētājs Arvils Ašeradens pēc valdes sēdes žurnālistiem sacīja, ka ekonomikas ministra kandidātu virzīšanas process diskreditēts ar iekšējiem procesiem. Āboltiņa rīkojusies pretēji valdes lēmumam par jauna ministra virzīšanu un situācijas komentēšanu.

Ašeradens norādīja, ka Āboltiņa ignorējusi valdes lēmumu un publiski komentējusi kandidātus. Viņa aicinājusi vairākus cilvēkus pieteikties par kandidātiem, kā arī pretnostatījusi frakcijas darbu valdes darbam. Viņš uzsvēra, ka nespēj akceptēt “šāda veida intrigas”, būdams partijas vadītājs, tāpēc rosināja lemt par Āboltiņas izslēgšanu. Lēmumu atbalstīja astoņi valdes locekļi, bet divi balsojumā atturējās.

Iepriekš Ašeradens bija plānojis atstāt darbu valdībā un vadīt frakciju. Savukārt Āboltiņa bija iecerējusi līdz gada beigām nolikt deputātes mandātu, lai dotos strādāt ārlietu dienestā.

Komentāri (20)

klusais 06.11.2017. 21.17

Pieļauju , ka varbūt vietā teiciens ka labāk vēlāk nekā nekad …
Nu skatamies seriāla turpinājumu , Ašerādens manās acīs ieguvis plusiņu :)

+9
-2
Atbildēt

0

rinķī apkārt 06.11.2017. 21.10

Man Vienotība tradicionāli ir asociējusies ar tādām partijām kā Jaunais Laiks, Pilsoniskā savienība, kas bija politiski spēki, kuru ideoloģija bija tuva manai tā laika pārliecībai.

Šodien Latvijas Avīzē lasīju par Vienotības sadrumstalotību ekonomikas ministra meklējumu kontekstā. Un rakstā bija pieminēti visādi partijas iekšējie novirzieni – Āboltiņas faktors, bijušās Reformas partijas politiķu ietekme, latgaliešu klans :), viss kas – tikai ne tie spēki, kuri personificētu sevī kādreizējo JL, vai PS. Tad, kas ir Vienotība šodien?

Kas ir visas šīs nepārtrauktās iekšējās cīņas, kuras bija jāizcīna jau priekšpēdējā partijas kongresā, savu atbalstītāju acu priekšā, lai visi saprastu – kas ir kas. Vai tiešām cilvēki Vienotībā nesaprot, ka viņu lidmašīna jau kādu laiku vairs nav iekļuvusi tikai turbulencē, bet tā jau kādu laiku krīt un pēdējais laiks ir meklēt izeju no šī strupceļa?

+6
0
Atbildēt

2

    basta > rinķī apkārt 07.11.2017. 04.02

    “Man Vienotība tradicionāli ir asociējusies ar tādām partijām kā Jaunais Laiks, Pilsoniskā savienība”
    —————
    Man Vienotība asociējas tikai ar čekas mērgļiem: Pabriku un Štokenbergu un Putina kuces, Zatļera, čekas savākto spitālīgo varzu un Vienotības atbalstītāji arī.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    tonijs > rinķī apkārt 06.11.2017. 21.14

    No krītošās lidmašīnas izmeta balastu- Āboltiņu. Bet vai nav par vēlu un ar to pietiks?

    +3
    -1
    Atbildēt

    1

    rinķī apkārt > tonijs 06.11.2017. 22.25

    Āboltiņu izmeta, tas ir ok, bet ekonomikas ministru tomēr neatrada, tas ir slikti. Ļuži, kuri seko līdz tam kas notiek, sāks kasīt pakausi un prātot – kāds tam iemesls? Soliņš par īsu, jeb vienoties nevar?

    0
    -4
    Atbildēt

    0

J.šveiks 07.11.2017. 09.43

vēlētāji jau šo kundzi izslēdza pirms iepriekšējām vēlēšanām , kam bija nepieciešamība šo būtni ievikt atpakaļ saeimā? bija taču kādam interese…, tālāk domājiet lūdzu paši

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu