Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Pēc astoņu gadu darba Latvija un Krievija parakstīja abu valstu robežu demarkācijas gala dokumentus. Tagad abu valstu robeža 283,6 kilometru garumā ir iezīmēta dabā ar 648 robežzīmēm, kā arī noformēta juridiski. Tas notika, balstoties uz 2007. gadā noslēgto Latvijas un Krievijas robežlīgumu.

Aizdomās par Ogres novada pašvaldības aģentūrai Ogres namsaimnieks piederošā 90 961 eiro izkrāpšanu Ekonomikas policija aizturēja 11 personas, arī trīs vadošus pašvaldības uzņēmuma darbiniekus. Nauda pārskaitīta uz trešo personu banku kontiem. Izkrāpto līdzekļu legalizācijai izveidotas fiktīvas firmas.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) otrdien ierosināja izvērtēt AS Sadales tīkls valdes priekšsēdētāja Anda Pinkuļa atbildību lietā par iespējamu krāpniecību obligātā iepirkuma komponentes (OIK) lietā. Pēc skandāla ar OIK atļaujām amatu uzņēmuma valdē atstāja tās loceklis Rolands Lūsvers. Latvenergo valde uzdeva Sadales tīkla valdes priekšsēdētājam Pinkulim tikt skaidrībā par publiski izskanējušo, ka vairāki koģenerācijas uzņēmumi varētu būt negodīgi saņēmuši atļauju elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā.

Satversmes tiesa secināja, ka septiņus gadus spēkā esošā tiesnešu algu sistēma ir pretēja pamatlikumam un grauj likumā noteikto tiesnešu neatkarības principu. Patlaban tiesnešu algas nosaka pēc valsts pārvaldes ierēdņu atalgojuma. Valsts pārvalde pretēji tiesām ir atradusi veidu, kā ierēdņiem maksāt vairāk ar piemaksām un prēmijām. Apstrīdētās normas jāmaina līdz 2019. gada 1. janvārim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu