5 interesanti koncerti novembrī • IR.lv

5 interesanti koncerti novembrī

Dāņu soprāns Henriete Bonde-Hansena. Publicitātes foto
Dāvis Eņģelis speciāli Ir

3. novembrī Lielajā ģildē Ivanovs, Prokofjevs, Elgars. Pianists Horhe Gonsaless Buahasans, LNSO, diriģents Vasilijs Sinaiskis

Šajā koncertā jābūt klāt visiem Sinaiska faniem, jo leģendārajam LNSO diriģentam pasniegs goda diriģenta titulu. Taču interesanta un muzikāli daudzveidīga pirmredzēšanās būs arī visiem tiem, kam Sinaiska vārds neko neizsaka. Skanēs diriģenta reiz pirmatskaņotā Jāņa Ivanova 21. simfonija (to orķestrēt pabeidza Juris Karlsons), no labi zināmās klasikas plauktiem ārā tiks celtas Edvarda Elgara Variācijas par paša tēmu (Enigma), bet ar kubiešu pianistu Horhi Gonsalesu Buahasanu klausītāji varēs iepazīties Sergeja Prokofjeva Pirmajā klavierkoncertā.

4. novembrī koncertzālē Lielais dzintars Berlīnes filharmoniķu oktets Scharoun ensemble. Koncertzāles divu gadu jubileja

Uz Liepāju jābrauc svinēt koncertzāles dzimšanas dienu un klausīties kamermūzikas grandu no Berlīnes filharmonijas Scharoun ensemble, kurā spēlēs arī kontrabasists Gunārs Upatnieks. Scharoun ensemble ir klasiskais oktets, tā sastāvā ir pieci stīgu un trīs pūšaminstrumenti (klarnete, fagots un mežrags). Programmā gan klasiskās vērtības (Mocarta Klarnetes kvintets lamažorā un Bēthovena Septets), gan mūzika, ko iedvesmojuši klasiķi (šoreiz tas ir Latvijas publikai lieliski zināmais Jērgs Vidmanis ar savu Oktetu, kas tapis Šūberta iespaidā) un speciāli Scharoun ensemble rakstīts jaundarbs Injector. Впрыск. Sprausla, par ko parūpējies jaunais talants Platons Buravickis.

16. novembrī Mazajā ģildē Baroka orķestris Les Ambassadeurs, kontrtenors Karlo Vistoli, diriģents un solists Aleksis Kosenko (Baha kamermūzikas festivāls)

Novembra dienās Rīgā skanēs daudz senās mūzikas. No Baha kamermūzikas festivāla piedāvātā izcelšu iespēju dzirdēt franču baroka orķestri Les Ambassadeurs, tā vadītāju un izcilo flautistu Aleksi Kosenko, kā arī godalgoto itāļu kontrtenoru Karlo Vistoli, kurš pirms diviem gadiem uzņemts Les Arts Florissants Baroka akadēmijā pie Viljama Kristi. Mūziķu atskaņojumā Tartini flautas koncerts, Vivaldi kantāte, Sammartini blokflautas koncerts, Hendeļa uvertīra un aina no operas Orlando, Vivaldi koncerts un ārijas.

19. novembrī koncertzālē Cēsis Vīnes klasika / Kremerata Baltica un Henriete Bonde-Hansena

Ja rudens vakarā vēlaties dzirdēt tieši Vīnes klasiku izcilā atskaņojumā, 19. novembrī jādodas uz Cēsīm, jo tur uzstāsies orķestris Kremerata Baltica un dziedone Henriete Bonde-Hansena, kura tiek daudzināta kā viens no labākajiem Dānijas soprāniem. Būs tādi klasicisma dārgakmeņi kā Haidna Scena di Berenice — divos rečitatīvos un divās ārijās ietverts spriegs un dramatisks stāsts par salauztu sirdi, Mocarta ikoniskā Exsultate, jubilate un Vīnes klasiķu skaņdarbi orķestrim. Pirms mūzikas baudīšanas pirmskoncerta saruna.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu