Pieci jaunieši izveido vlogu sēriju par jaunajām tehnoģijām • IR.lv

Pieci jaunieši izveido vlogu sēriju par jaunajām tehnoģijām

Pieci 17 – 18 gadus veci jaunieši projekta Jauno tehnoloģiju laboratorija ietvaros izveidoja vlogu sēriju par jaunajām tehnoloģijām. Vlogi dod ieskatu astoņās ar tehnoloģijām saistītās tēmās un sniedz praktiskus piemērus, lai gūtu priekšstatu, kā procesi darbojas un iedvesmu apgūt tēmu padziļinātāk.

Lai arī vlogu mērķauditorija ir 12 – 18 gadus veci jaunieši, tajos redzamā informācija būs interesanta jebkuram. Pirmā vlogu sērija tēmā Mobilās lietotnes ir „palaista” 19.oktobrī. Katru nedēļu iepazīstināsim ar jaunu tēmu.

Vlogu ietvaros var vairāk uzzināt par šādām tēmām: kas ir dators, kas ir programmēšana, mobilās lietotnes, internets, ciparu shēmas, 3D modelēšana un printēšana, robotika un virtuālā realitāte. Katras tēmas ietvaros jaunieši stāsta par konkrētās jomas attīstības vēsturi un tad soli pa solim izstāsta un parāda, kā īstenot savu projektu: izveidot mobilo lietotni, uztaisīt 3D modeli un izprintēt to, salikt un salodēt mazu robotu u.c. Tāpat jaunieši dosies pie kāda no Latvijas uzņēmumiem, kas ikdienā darbojas noteiktā jomā, lai redzētu, kā praksē tiek izmantotas zināšanas un prasmes.

Visas vlogu sērijas būs brīvi pieejamas ikvienam interesentam Jauno tehnoloģiju laboratorijas divos kanālos:

Jaunieši Rūdols, Olivers, Jānis, Jekaterina un Daniels iesaistījās fonda StartIT un žurnāla IR iniciētā projektā Jauno tehnoloģiju laboratorija, kura mērķis ir parādīt jauniešiem jauno tehnoloģiju dažādību, iedvesmot pašiem īstenot ar tehnoloģijām saistītus projektus un ieinteresēt jauniešus tehnoloģiju padziļinātā apguvē. Tēmu sagatavošanā tika iesaistīti Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes mācībspēki, Rīgas Tehniskās universitātes Robotikas kluba speciālists un nozares profesionāļi.

Projektu finansiāli atbalsta fonds StarIT, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija ar piesaistītu finansējumu no Projekta Nr.3.2.1.1/16/A/006 “Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris”.

Projekta pieteikuma video šeit:

Projektā iesaistīto jauniešu vizītkartes skatāmas šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu