VIDEO: Ksenija Sobčaka kandidēs Krievijas prezidenta vēlēšanās • IR.lv

VIDEO: Ksenija Sobčaka kandidēs Krievijas prezidenta vēlēšanās

8
Ksenija Sobčaka. Foto: Sputnik/LETA

Populārā Krievijas žurnāliste Ksenija Sobčaka trešdien paziņoja par nodomu kandidēt nākamgad paredzētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

“Es, Ksenija Sobčaka, man ir 35 gadi, visu savu dzīvi dzīvoju un strādāju Krievijā un man nav vienalga, kāda būs mana valsts. Es atbildīgi attiecos pret jebkurām darbībām sabiedriskajā jomā, un, apzinoties visus šāda uzdevuma riskus un neiedomājamās grūtības, es esmu nolēmusi, ka mana piedalīšanās prezidenta vēlēšanās var tiešām kļūt par soli uz mūsu valstij tik nepieciešamajiem pārveidojumiem,” teikts Sobčakas vēstulē laikrakstam “Vedomosti”.

Viņa sevi nodēvējusi par kandidāti “pret visiem” un norāda, ka nav saistīta ne ar vienu partijas vai valsts sistēmu. Sobčaka arī paziņoja, ka gatava atsaukt savu kandidatūru par labu opozicionāram Aleksejam Navaļnijam, ja viņam ļaus piedalīties un kandidēt prezidenta vēlēšanās. Taču jau otrdien Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija paziņoja, ka Navaļnijs vēlēšanās nevarēs kandidēt.

Tikmēr Kremlī radiostacijai “Eho Moskvi” pavēstīja, ka Sobčaka atbilst visiem konstitūcijas nosacījumiem.

Vēstulē Sobčaka norāda, ka uzskata par nepareizu boikotēt prezidenta vēlēšanas. “Jaunāko laiku vēsture zina ne mazums gadījumu, kad it kā autoritāras varas kontrolētas vēlēšanas un plebiscīti pārvēršas par īsti demokrātisku pārveidojumu instrumentu un iemeslu. Tas vienmēr ir noticis, kad opozīcija piedalījās vēlēšanās, bet nekad – ja tā klusējoši nepiedalījās,” raksta Sobčaka.

Viņa arī skaidro, kāpēc kandidēs vēlēšanās un ar ko nodarbosies priekšvēlēšanu kampaņā. “Es uz vēlēšanām eju ne tikai kā kandidāte, bet kā visu to rupors, kuri nevarēs kļūt par kandidātiem, esmu gatava izteikt pretenzijas pastāvošajai sistēmai, kuru visā politiskajā spektrā ir daudz, jo korupcijas problēma, varas nekontrolējamība un nemainība ir lielākas problēmas nekā mūsu ideoloģiskās atšķirības,” raksta Sobčaka.

Par Sobčakas priekšvēlēšanu konsultantiem kļus polittehnologs Vitālijs Škļarovs un laikraksta Vedomosti līdzīpašnieks Demjans Kudrjavcevs, vēsta telekanāls Doždj. Škļarovs sniedzis konsultācijas arī vienam no ASV Demokrātu partijas prezidenta kandidātiem Bernijam Sandersam, raksta Dw.de.

Sobčakas tēvs ir bijušais Sanktpēterburgas mērs Anatolijs Sobčaks, kura darbības laikā savu karjeru Sanktpēterburgā veidoja pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Sobčakas piekrišana kandidēt prezidenta vēlēšanās nākamā gada sākumā liek diskutēt gan telekanāla Doždj komentētājiem, gan pasaules medijiem, piemēram, The Independent viņu salīdzina ar krievu Parisu Hiltoni. Sobčakas labi nodrošinātā dzīve Krievijā un spoguļošanās dzeltenās preses slejās ir šāda salīdzinājuma pamats. Taču viņai bijusi arī pilsoniski aktīva nostāja, piemēram, aizstāvot režisoru Kirilu Serebreņņikovu un citus varas opoziciorārus.

Komentāri (8)

lno 19.10.2017. 12.26

Nav ne mazāko šaubu, ka K.S. ir Kremļa projekts, jo Ksjušai nav ne naudas, ne komandas, kas tik īsā laikā savāktu vajadzīgo parakstu skaitu, lai piedalītos vēlēšanās.
https://www.youtube.com/watch?v=qS4zjjLNtwA

+2
0
Atbildēt

1

    andrejs > lno 19.10.2017. 12.50

    Sveiks! Tu jau to pašu biji uzrakstījis…

    0
    0
    Atbildēt

    1

    lno > andrejs 19.10.2017. 13.17

    Tiešām? Kur?

    0
    0
    Atbildēt

    1

    andrejs > lno 19.10.2017. 13.30

    Gribēju teikt, ka Tu pirms manis jau biji uzrakstījis gandrīz to pašu, ko padomāju es…

    0
    0
    Atbildēt

    0

basta 19.10.2017. 13.12

Putinam par maz, ka apzināti izgāzā Sobčaku vēlēšanās un pie varas nāca bandīts Jakovļevs, ka safabricēja krimināllietu pret Sobčaku un beigās to noslepkavoja, vēl asiņainam pundurim, pederastam-pedofīlam vajag pazemot viņa meitu. Nekādi nevar piedot savu atrašanos giganta Sobčaka ēnā tāpat, kā nevarēja piedot Starovoitovai par atteikšanos izmantot viņa piedāvātos pakalpojumu, pēc tam, kad viņš bija atgriezies no Drēzdenes.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu