Neatturēties • IR.lv

Neatturēties

Nellija Ločmele

Šonedēļ Saeimai jālemj, vai ieklausīties 11 tūkstošos pilsoņu, kas prasa likvidēt atturēšanās pogu parlamenta balsojumos. Šī ideja radās mūsu žurnāla komandai, pieteicām to satīras raidījumā Skutelis IR studijā un ierosinājām parakstu vākšanu portālā ManaBalss. Tagad vēlētāju iniciatīva nonākusi līdz tautas priekšstāvjiem un jācer, ka viņi neatturēsies no skaidra viedokļa.

Atturēties vai rīkoties — šo izvēli ik uz soļa sastop ne jau tikai deputāti. Piemēram, vides dienests līdz šim atturējies reāli kontrolēt atkritumu pārstrādes biznesu. Rezultātā radīts baiss haoss, ko tagad valsts cenšas labot ar daudzu miljonu sodiem dažiem uzņēmumiem. Vai tas ir īstais ceļš, pētām šajā numurā.

Bērna noslīkšana Ventspils baseinā kā no miega atmodinājusi virkni amatpersonu, kas tagad cenšas saprast, vai pareiza ir valstī pastāvošā kārtība, ka peldēšanas apmācība ir gluži tāds pats interešu pulciņš kā tamborēšana — bez skaidrām drošības prasībām? Definēt vai atturēties?

Uz šī glumi izvairīgā fona spilgts kontrasts ir vidzemniece Maija un kurzemnieks Nauris. Viņi nesen pamanīja un palīdzēja neiekulties nelaimē mazuļiem, kuri vieni aizklīduši no mājām. Tādu cilvēku šovasar pietrūka mazā Ivana ceļā. Cilvēku, kas nestudē likumus, bet redz ar sirdi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu