Valdības apbalvojumu šogad saņems sešas izcilas Latvijas personības • IR.lv

Valdības apbalvojumu šogad saņems sešas izcilas Latvijas personības

Ministru kabineta balvas saņēmēji.

Gleznotāja Maija Nora Tabaka, koru diriģents Jānis Erenštreits, Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga, ārsts traumatologs un ortopēds Normunds Pavlovs, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs un akadēmiķis bioloģijas doktors Arvīds Barševskis šogad neilgi pirms valsts svētkiem saņems Ministru kabineta balvas par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās.

Lēmumu par apbalvojamajiem valdība pieņēma otrdien.

Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga tiek apbalvota par ilggadēju un profesionālu darbu, kā arī inovatīvu e-risinājumu ieviešanu un attīstību lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivsaimniecības nozarē. Savukārt gleznotāja Maija Nora Tabaka – par izcilu ieguldījumu Latvijas mākslā un starptautiskiem sasniegumiem.

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku virsdiriģents, Rīgas Doma kora skolas ilggadējs direktors, zēnu koru kustības iniciators Jānis Erenštreits tiek apbalvots par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas kora mūzikas attīstībā un izcilu pedagoģisko darbību, bet Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas Mugurkaula un locītavu ķirurģijas centra virsārsts traumatologs ortopēds Normunds Pavlovs – par ilggadēju nozīmīgu ieguldījumu veselības nozarē, izcili pildot profesionālos pienākumus kaulu onkoloģisko slimību ārstēšanā, kā arī ārstu rezidentu apmācībā.

Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs MK apbalvojumu saņems par nozīmīgu ieguldījumu kvalitatīva sociālā dialoga veicināšanā, bet Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis bioloģijas doktors Arvīds Barševskis – par izcilu devumu Latgales un Sēlijas augstākās izglītības attīstībā un starptautiski atzītu ieguldījumu koleopteroloģijā, kā arī par Latvijas koleopteroloģijas skolas izveidošanu Daugavpilī.

MK balvas laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Šogad apbalvošanas ceremonija un koncerts notiks 16. novembrī Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

MK balva tika iedibināta 1995. gadā.

VIDEO: “Kas ir Ministru kabineta balva?”

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu